Home>Friluft>Mindre snø denne vinteren
Et bilde som inneholder person, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Friluft Nyhet Skiløyper

Mindre snø denne vinteren

Denne vinteren er det mindre snømengder enn vanlig. Tirsdag målte jeg 20 centimeter utfor huset på Sinnes, mens det var 100 centimeter i fjor på denne tiden, sier Per Magne Sinnes (74), som til daglig jobber i Sira-Kvina Kraftselskap og er en ivrig turløper på ski.

Per Magne har vært med på måling av snømengder til snømagasinene til Kraftselskapet siden 1971. Da måles dybde og vekt, dette året inngår blant de ni dårligste årene som er målt.

Denne vinteren har Per Magne tilbakelagt over 100 mil på langrennskiene. For tiden er det slik at går du utenom løyper og spor går stavene fort til rett bånns. Det er ikke skarelag eller gode forhold i det hele tatt. Palmelørdag hadde han en tur til Kvinen via Ånghellervatnet.

  • Isen er jevnt over grei, men nå er det kommet et slushlag på toppen og det kan være kaldt for beina. Man må være forsiktig der hvor vannet har utløp, sier Per Magne.

Han tror ikke vinteren er over. Det kan fortsatt komme snø og frostperioder. Da kan det bli fint på 800-900 meter å gå innover heiene fra Suleskard. Han har noen poster igjen som skal legges ut for årets Fjelljeger, så han trenger fremdeles gode langrennsmuligheter.

Etter påske reiser Per Magne Sinnes tilbake til Nesjen-dammen i enden av Kvifjorden, for å forsterke damanlegget etter de nye forskriftene. Han har vært der i ett år og regner med at det går to somrer til før de er ferdige.

Foto: Per Magne Sinnes har mange par ski å velge mellom når han skal på tur.

Annonse