Home>Front>Skiene må bearbeides
Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, forberedelse Automatisk generert beskrivelse
Front Hytter

Skiene må bearbeides

Dersom du skal ha gode ski, må du gjøre en god jobb i forkant. God gli og godt feste krever at du må bearbeide skiene før du skal på tur, sier Erling Kindem (59) som har hytte på Smølåsen på Fidjeland.

I hytta har han innredet en smørebu og han tar oppdrag for venner og andre som ønsker å få preparert skiene sine. Familien, Erling og kona Siri Espeland Kindem, bygde hytta i 2002.

Erling er oppvokst i Ullensvang. Skiinteressen kom ikke før i 1995, da han ble utstasjonert i Stjørdal for Equinor (Statoil). Nå har han tatt sluttpakken i selskapet og får derfor rikelig med tid til skigåing, toppturer og å jobbe i smørebua. Han trives svært godt med alle gjøremålene.

Foto: Erling Kindem trives godt i smørebua.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, tak, markedsplass

Automatisk generert beskrivelse

Det er ski og utstyr over alt i smørebua.

  • Jeg er svært glad i snø og ski. De tre døtrene våre har fått nysmørte ski hver morgen de har vært på hytta, sier Erling, som tar turene til topps som god trening. Da er det bare moro å kjøre nedover på randonee-ski.

Erling har tatt initiativet til å opprette en facebook-gruppe for toppturer til Grubbå. De har nå omkring 200 medlemmer.

Annonse

Kindem sammen med de to døtrene Brita (yngst) og Kristina (mellomste) er blitt svært ivrige til å gå Birkebeinerrennet på ski, pluss på sykkel om sommeren. Totalt kan han se tilbake på 45 renn som deltaker.

Siden han er førtidspensjonert skal han bli med kona til New York senere i år, fordi hun skal delta i et vindmølleprosjekt for Equinor.

Et bilde som inneholder innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Voks er viktig ved preparering av skiene.

Tilbake i smøreboden, finner Erling fram voksen som legges under skiene. Da brukes strykejern til å legge ut voksen og få den jevn på skisålen. Deretter brukes en grov stålbørste og en hestehårbørste for å polere underlaget slik at det blir jevnt og bra.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, person, forberedelse

Automatisk generert beskrivelse

Stålbørste brukes til slutt ved polering av skiene.

Når skituren er unnagjort og jobbene i smøreboden er ferdige, setter Erling seg i en sovepose på terrassen for å følge med på den flotte solnedgangen. Den er helt utrolig fra Smølåsen.

Ønsker du kontakt med Erling og litt hjelp med behandling av skiene, kan du nå han på Erling.Kindem@gmail.com.

Et bilde som inneholder person Automatisk generert beskrivelse

Solnedgangen nytes fra terrassen.