Home>Alpint>To-meteren og værmeldingen skaper usikkerhet
Et bilde som inneholder utendørs, snø, tre, transport Automatisk generert beskrivelse
Alpint Nyhet

To-meteren og værmeldingen skaper usikkerhet

Det er ikke lett å planlegge påsken når det kommer nasjonale anbefalinger og regler den ene kvelden og lokale påbud den neste. I tillegg er det stor usikkerhet om været for påsken, med mye nedbør som er meldt, sier Øystein Tjørhom, daglig leder i Sirdal skisenter, til Sirdalmedia.
  • Vi kommer til å følge anbefalingene fra landsforeningen om to meters avstand i alpinkøen. Tre personer i stolheisen med ett sete mellom. Vi anbefaler munnbind utendørs og kansellerer skiskolen denne påsken.

På spisestedene har kommunen påbudt munnbind innendørs. Bordene settes to meter fra hverandre og hvert bord er en kohort eller en familie.

  • Rombooking for påsken ?
  • Vi har ledige rom fram til onsdag, men så er det fullbooket.
  • Billettsalget ?
  • Vi har ledig i starten, men fra skjærtorsdag og langfredag er det nesten utsolgt, men vi har høyere begrensning fra tirsdag og ut påsken. Det har sammenheng med usikkerhet omkring snømengdene holder i sammenkoblingen. Forsvinner den snøen, blir antallet sterkt begrenset, sier Tjørhom, som føler det har vært en slitsom vintersesong. Nå ønsker han en fri vintersesong for korona-smitte neste år.

Arkivfoto: Køene må justeres og innordnes de nye regler med to meters avstand.

Et bilde som inneholder person, snø, utendørs, mann

Automatisk generert beskrivelse

Øystein Tjørhom anbefaler munnbind utendørs også.

  • Fra fredag er det påbudt med munnbind for både besøkende og betjeningen i butikken vår, sier Gerd Madland, daglig leder av Joker Sinnes, eller GP. Hun regner med at publikum innordner seg dette påbudet.
  • Vi taper stort på alkoholforbudet i påsken. Normalt har vi en omsetning på mellom 2 – 3 millioner kroner. Det utgjør 30-40 prosent av årsomsetningen. Så stenging av alkoholkranene vil svi godt, sier Eivind Klemetsen ved Sinnes Fjellstue.

Klemetsen kommer til å ha åpent for publikum i påsken. Middag vil de servere hver dag.

  • Får dere noe støtte fra statlig hold ?
  • Ja, det er snakk om faste utgifter, men de store kostnadene med personalet får vi ikke dekket. Ei heller inntektstapet. Bare de faste kostnader som strøm og leiekostnader, sier Klemetsen, som ikke legger seg ned eller stenger, men står på for sine faste kunder.

Kirken vil også svi med alle de påbud og regler som er innført. Det betyr at gudstjenestene blir avlyst og aktivitetsdagen på Kvæven påskeaften må kanselleres. Torsdag skal de ansatte i kirken drøfte hvilke arrangementer de kan tilby etter de nye reglene.

Annonse