Home>Front>Usikkert vær er «snakkisen»
Et bilde som inneholder utendørs, snø, himmel, person Automatisk generert beskrivelse
Front Turløyper

Usikkert vær er «snakkisen»

Været er den store ”snakkisen” foran årets påskeferie. Kommer regnværet som er meldt ? Foreløpig er det ikke så galt som forventet. Fra onsdag og selve påskehelgen er sol og frostnetter meldingene. Men det kan fort endre seg.

De som preparer løypene, alpint og langrenn, har en utfordring. Alpinbakkene holder seg bra med kunstsnøen. Der det er natursnø, er utfordringene større. Løypekjørerne må daglig jobbe for å holde åpent sammenkoblingen mellom Ålsheia og Tjørhomfjellet. Kommer det mye nedbør kan det lett rakne med snø og løypene stenges.

Snømengden har blitt redusert den siste uken med 20 centimeter, til 29 centimeter ved målestasjonen på Haugen.

Ånen Ådneram forteller at snøen reduseres og i Flatstøldalen begynner det å bli bar anleggsvei. Alpinbakkene er gode med kunstsnøen, sier Ådneram, som håper det kan komme litt ny snø i tillegg.

Foto: Rasmus Trulsen fra Forsand på skoletur med 8. klassetrinn i Tjørhomfjellet.

Et bilde som inneholder person, datamaskin, innendørs, bærbar PC

Automatisk generert beskrivelse

Heisfører Piotr Jazabek ved stolheisen.

Annonse

Fidjeland skitrekk melder også om gode forhold i anlegget. De viser også til smitteforskriftene, som gjelder for alle skitrekkene:

Lokal forskrift i Sirdal kommune gjør at det er påbudt med bruk av munnbind innendørs i skiutleie, på toaletter og i varmestue (med unntak av når en sitter og spiser).

♦️ Hold 2 meters avstand til andre gjester i anlegget

Følgende smittevernstiltak fortsetter som før:

♦️ Påbud om bruk av hansker i kø og i skitrekkene

♦️ Det anbefales sterkt å bruke munnbind/buff/skjerf i køordning

♦️ Ikke besøk anlegget dersom du ikke er frisk

♦️ Stå en og en på t-krokene. Unntak gjelder personer i samme husstand

♦️ Medbragt mat og drikke kan dessverre ikke nytes i varmestue/kafeteria

Øystein Tjørhom, daglig leder i Sirdal Skisenter, sier sammenkoblingen mellom Ålsheia og Tjørhomfjellet er avgjørende for hvor mange billetter som kan selges. Foreløpig holder en litt igjen for å se utviklingen an med hensyn til nedbør og natursnøen.

  • Foreløpig er det kommet mindre regn enn forventet. La oss håpe det fortsetter slik at vi kan få en påske der hele anlegget kan brukes, sier Tjørhom.

Et bilde som inneholder snø, himmel, utendørs, natur

Automatisk generert beskrivelse

Mykt, men fast i sporene.

Sirdalsløyper følger spent med værutviklingen. Blir det regn, blir det nattefrost ? Usikkerheten er stor. Fredag er det ikke kjørt i løypene. Nå er det mykt, men fast i sporene.

  • Fra og med fredag til og med 2. påskedag vil det være to leger på vakt døgnet rundt. Det samme gjelder helgen etter påske, sier Paul Otto Vedelev, kommuneoverlege i Sirdal kommune, og legger til at det også blir to ambulanser tilgjengelig i påsken.

Fredag og lørdag forventes det omkring 25.000 tilreisende turister til hyttene i Sirdal. Siden det ikke er tillatt med mer enn to gjester, vil nok antall turister være noe lavere enn normalt.