Home>Front>Flinke til å holde smittevernreglene
Et bilde som inneholder person, mann, måltid Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

Flinke til å holde smittevernreglene

Kommuneoverlege Paul Otto Vindelev i Sirdal kommune er svært godt fornøyd med turistenes og de fastboenes innsats for å overholde smittevernreglene i påsken. – Jeg er svært godt fornøyd.
  • At de strenge reglene til kommunen er blitt fulgt i påsken, er bare imponerende. Butikker, spisesteder og skitrekk er blitt kontrollert flere ganger. Da jeg besøkte Joker Sinnes, spurte jeg «dørvakten» hvor mange som var inne. Da svarte vedkommende 42, og det stemte ved kvalitetstelling.

42.500 besøkende er blitt registrert med sitt sim-kort denne påsken. I vinterferien var det 4.500 mer.

Kommunelegen måtte stoppe noen ungdommer på en fest, men det gikk greit og de forstod alvoret.

  • Jeg er glad påsken er over. Det følger et stort ansvar med å ha så mange turister samtidig på besøk i kommunen. I løpet av kommende uke får vi svar på om noen har blitt smittet i løpet av denne ferieuken, sier Vedelev. – Jeg håper og tror det har gått bra.

I løpet av påsken var det to leger på vakt daglig. En ekstra ved legekontoret på Tjørhom og en som hadde døgnvakt fra Tonstad. To ambulanser var også i sving, en på Tonstad og en på Tjørhom. Totalt var det 30 oppdrag og det er en ganske høy aktivitet.

De frivillige organisasjoner, Speiderne, Røde Kors Hjelpekorps og Folkehjelpen, hadde redusert vaktstyrke og cirka 30 oppdrag i løpet av påsken. Mesteparten var henting av turister i terrenget som hadde skadet seg.

Foto: Kommuneoverlege Paul Otto Vindelev.

Annonse

Et bilde som inneholder tekst, bilvei, bil, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Jevn trafikk fra Sinnes søndag ettermiddag.

De fleste kom seg hjem fra Sirdal søndag før uværet satte inn. Trafikken fra Sinnes og nedover Hunnedalen gikk sakte, blir det meldt. De som dro hjem mandag 2. påskedag hadde en sterk nordvest vind fra Gravassryggen og langs Hunnevatnet, med dårlig sikt innimellom vindkastene. Fra Rogalandsgrensen var det svart asfalt etter at fylkesvei 45 var saltet der.

  • Vi hadde en svikt i handelen på omkring 40 prosent, mot en vanlig påske. Det er mye. Oppfordringen om å handle lokalt før hytteturistene reiste på hytta kom dessverre etter at vi hadde bestilt inn alle varene, sier Geir Helge Tjørhom, innehaver av Joker Sinnes eller GP`en.

I en normal påske, fra palmehelgen til 2. påskedag, pleier butikken ha godt og vel tre millioner kroner i omsetning.