Home>Front>Lyseveien åpner neste uke
Et bilde som inneholder snø, himmel, utendørs, natur Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Samferdsel

Lyseveien åpner neste uke

Med værforbehold og hvis der ikke inntreffer noe uforutsett, regner jeg med at Lyseveien kan åpnes i slutten av neste uke, sier Fred Jonny Wikøren, byggeleder i Agder Fylkeskommune, til Sirdalmedia.

Risa-mannskapet, som bruker to snøfresere, er kommet over toppen og er nå på vei ned Tjodanpollen og på vei til Øygardstøl. Det er ikke de store snømengder som det var etter fjorårets vinter. Brøytingen har gått greit unna siden starten forrige tirsdag. Det som overrasker brøytemannskapene, er den harde isen som ligger oppå asfalten.

Foto: Brøytingen innover Lyseveien har gått greit.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, natur

Automatisk generert beskrivelse

Ikke så høye brøytekanter dette året.

  • Sålen i bunn må enten forsvinne med naturen eller med en høvl, sier Karl Skeie Mygland, som brøyter sin 33. sesong på Lyseveien. Han har vært med siden 1988. Han har denne sesongen med seg 19-åringen Aslak Tjørhom, som er på opplæring.

Et bilde som inneholder person, snø, utendørs, stående

Automatisk generert beskrivelse

Fred Jonny Wikøren og Aslak Tjørhom, på Lyseveien.

  • Når det er svart asfalt på hele strekningen, må vi alltid kjøre over med sopebilen for å få bort grusen som ligger i veibanen, sier Wikøren.

Risa har tidligere brøytet for Sira-Kvina Kraftselskap inn til Duge og Suleskardveien inn til Øyarvatnet og kraftstasjonen der. I tillegg har de brøytet inn Hønedalen til Kvinen kraftstasjon ved Hegrefossen.

Annonse

Mygland skal også brøyte opp til Nilsebu for Lyse, til kraftstasjonen der. Fra 12. mai begynner de på de siste fem kilometer av Suleskardveien, fram til Aust-Agder grense. Den veien åpnes 20. mai, hvis ikke noe spesielt inntreffer.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, person, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Karl Skeie Mygland brøyter sin 33. sesong på Lyseveien.