Home>Alpint>Nysnø og kuling for tråkkemaskinene
Et bilde som inneholder snø, utendørs, transport, dekket Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Hytter Nyhet

Nysnø og kuling for tråkkemaskinene

Alle tre skitrekkene i Øvre Sirdal gledet seg over nysnøen som kom natt til fredag. 25 centimeter legger seg bra i bakkene. Vinden og vindkastene gjorde at snøen la seg ekstra i terrenget.

Vi var med Torbjørn Tjensvold i Fidjeland Skitrekk med tråkkemaskinen helt til topps i fjellheisen. Der var det samlet seg over meteren med nysnø enkelte plasser.

Tråkkemaskinen dro seg oppover med sine ekstreme krefter, 450 hk. Og en vekt på 11 tonn. Den kunne komme seg oppover bakkene i 70 graders vinkel. Ble det brattere og glattere kunne man koble på winsjen for å dra seg opp og ned med tråkking. Torbjørn føler seg trygg i denne maskinen når han er ute og kjører.

Er det gode snøforhold, som fredag, tar det omkring tre timer å tråkke bakken på Fidjeland.

Skitrekkene er nå inne i avslutningen for denne sesongen. Både Ådneram og Fidjeland skitrekk tar en helg om gangen. Blir det bra forhold og mange besøkende, vil det bli flere helger med muligheter for alpinkjøring. Tjørhomfjellet fortsetter til 1. mai, som er siste alpinhelg denne sesongen.

  • Vi starter søndag kveld med vedlikehold av tre gearkasser. En i Nystøl og to i Ålsheia. Når vi nå får benytte snøen til transport, sparer vi mye tid og penger, sier Roy Kleiberg, driftsleder ved Sirdal Skisenter.

Stolheisen i Tjørhomfjellet måtte holde stengt fredag på grunn av for sterk vind.

Annonse

Sirdalsløypers melding for helgen er helt klar:

Det snør ikkje skispor… 😉Dette merker me nå med siste snøfall seint på sesongen. Mange har spurt om det blir kjørt nå denne helga. Pengane er brukt opp, og vel så det…. Me har ikkje fått inn løypebidrag som budsjettert dessverre. Allikevel er løypekjører velvillig, og nokon løyper vil bli kjørt lørdag morgon 👍

Vipps nr. # 81247

Ånen Ådneram forteller at han vil klargjøre løyper til Grydalen via Lyseveien og ned til Sirekrok.

Foto: Tråkkemaskinen på Fidjeland hadde lett snø, men sterk vind og dårlig sikt fredag.

Et bilde som inneholder tekst, himmel, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Dårlig sikt og snø som hadde lagt seg i hauger.