Home>Front>Omringet av godhet og medmenneskelighet
Et bilde som inneholder tre, utendørs, snø, person Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Turløyper

Omringet av godhet og medmenneskelighet

 

Jeg er helt overveldet av godt naboskap. Forrige søndag ettermiddag dro jeg alene til fjells, slik jeg vanligvis gjør. Ingen melding til naboene hva jeg skulle og hvor jeg skulle dra, sier pensjonist Eva Tennfjord, bosatt på Kvæven.
  • Da jeg la ut tre bilder av det fine landskapet på facebook under en rast, fikk min gode nabo, Kjellfrid Helle, mistanke at jeg hadde dratt til Kvinen. Det hun ikke visste var at jeg skulle være der to netter. Da hun ikke så meg komme tilbake, kjørte hun til parkeringsplassen og så bilen min parkert ved Flesebekk.

Kjellfrid ble bekymret og tok kontakt med Øvre Sirdal Leitegruppe. Alt var jo bra, men dette ble en vakker demonstrasjon av medmenneskelighet. Arvid Tjørhom og Geir Magne Hadland troppet opp i sikringshytta på Kvinen ved 19-tiden mandag kveld. Til stor overraskelse for Eva, som ikke visste noe om bekymringen til Kjellfrid.

  • En grei påminnelse om å følge fjellreglene; «planlegg turen og meld fra hvor du går». En god og riktig lærepenge for meg, sier Eva, som liker frihet. Men nå må jeg disiplinære meg selv.

Eva Tennfjord hadde to opplevelsesrike døgn på tur til Kvinen.

Et bilde som inneholder bygning, utendørs, himmel, snø

Automatisk generert beskrivelse

Eva ble hentet med snøscooter på tirsdag ettermiddag.

Herrebesøket endte med et tilbud om å bli hentet neste ettermiddag. Da skulle de hente merkepålene til Sirdal Skiløyper etter sesongavslutning. Et artig tilbud som hun takket ja til. Da fikk hun oppleve hvordan det foregikk, Martine og faren Geir Magne Hadland plukket stolpene. På den andre snøscooteren var Bjarte Klingsheim og Kyrre Løvås.

  • Både Leitegruppa og Skiløyper gjør en fantastisk jobb. At det skulle ende med alt dette styret, overrasker meg. Jeg skulle ha min første vintertur til Kvinen og hadde bestilt to overnattinger. Jeg fulgte sporene innover og brukte 4,5 time på turen inn til Kvinen, forteller Eva.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, himmel, person

Automatisk generert beskrivelse

Martine og Geir Magne Hadland hentet Eva.

Annonse

Da hun endelig kom hjem til huset sitt på Kvæven, gikk hun bort til Kjellfrid for å takke henne.

  • Da ble jeg overveldet, for hun kom med en laksetallerken med middag. Du snakker om å bli rørt av denne godheten og vitnesbyrd om solidaritet. Helt overveldende. Jeg føler en beruselse av godhet og positivitet. Jeg føler meg privilegert i en hverdag med så mye omtanke, avslutter Eva Tennfjord.

Det ble en annerledes tur enn hun hadde tenkt seg ved å gå fram og tilbake til Kvinen. Eva fikk oppleve godt naboskap og medmenneskelighet i praksis.

Kjellfrid skrev på facebook: «Du er den tøffaste damå eg kjenner.»

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, snø, bygning

Automatisk generert beskrivelse

Sikringshytta (til venstre) og turiststasjonen på Kvinen.