Home>Front>Redusert vaktstyrke og rolig påske
Et bilde som inneholder tekst, bygning, utendørs, person Automatisk generert beskrivelse
Front Hytter Nyhet

Redusert vaktstyrke og rolig påske

Norsk Folkehjelp, Sandnes Røde Kors Hjelpekorps og Speiderne ved Frikvarteret i Ådneram har hatt en forholdsvis rolig påskehelg med redusert vaktstyrke. Det siste skyldes korona og smittereglene. Tilsammen har de hatt omkring 30 skader og transporter.
  • Beredskapsstyrkene i Øvre Sirdal har et godt samarbeid mellom de frivillige organisasjonene. I tillegg er det blitt et godt samarbeid med de yrkesaktive som kjører ambulanse, sier Svein Inge Elvig, vaktleder ved Norsk Folkehjelp i Solheimsdalen.

– Nå har vi innført et trackingsystem som viser hvor ambulansene befinner seg ved eventuelle hendelser. Dette er også knyttet til AMK-sentralen ved sykehuset i Stavanger. Nå håper vi at også Sørlandet kan koble seg til dette systemet.

I påsken har det vært tre i beredskap på ambulansen, tre på snøscooter og 1 vaktleder.

Denne påsken har det vært noen hentinger i terrenget med scooter, som Folkehjelpen har kjørt videre til legevakten på Tjørhom. I tillegg har Folkehjelpen ambulanse stående i Tjørhomfjellet til assistanse for skipatruljene hvis noe inntreffer.

Foto: Svein Inge Elvig er vaktleder for Norsk Folkehjelp.

Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, vegg

Automatisk generert beskrivelse

Gro Elin Berge og Anne-Lise Kluge (til høyre) er vaktledere hos Sandnes Røde Kors Hjelpekorps.

Annonse

  • Vi har hatt en overraskende rolig påskehelg, sier vaktlederne Gro Elin Berge og Anne-Lise Kluge ved Sandnes Røde Kors Hjelpekorps stasjon på Sinnes.

Skjærtorsdag var den mest travle dagen. Da var de ute fire ganger for å hente pasienter i terrenget. De ble kjørt fram til vei hvor ambulanse ventet og tok hånd om dem etterpå.

Hjelpekorpset har vært ti på vakt og det har vært romslig med plass når det er 70 sengeplasser totalt. Rutiner med faste måltider og kake hver kveld til kaffe, har vært gjennomført, som vanlig.

Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, datamaskin

Automatisk generert beskrivelse

Mia Førland (til venstre) og Rolf Refsland på vakt hos speidernes beredskapstropp i Ådneram.

Speidernes beredskapstropp har vært ti på vakt i påsken mot normalt 30. Kommuneoverlegen mente det ville holde for alle beredskapsstasjonene med så lite mannskap.

  • Vi har benyttet anledningen til å ha øvelser i de rolige periodene. Onsdag gjennomførte vi søk ved Hilleknuten, sammen med Hjelpekorpset, i tett tåke og dårlig sikt og vær, sier vaktleder Ivar Anton Nøttestad. I tillegg har de øvd på elvekryssinger.

1. påskedag demonterte de teltleiren i Flatstøldalen. Fire telt og et toalett-telt ble revet og kjørt tilbake til Frikvarteret. Teltleiren har vært flittig i bruk denne vinteren. Speidere har brukt leiren hver helg, i ukene i vinterferien og nå i påsken. Det har også vært tillatt for dagsturister å bruke teltene.