Home>Energi>Sira-Kvina skal selge 18 boliger
Et bilde som inneholder person, innendørs, vegg, mann Automatisk generert beskrivelse
Energi Front Nyhet Tonstad

Sira-Kvina skal selge 18 boliger

Vi kommer, i løpet av året, til å legge ut 18 boligenheter for salg på Tonstad. Vi skal nå engasjere eiendomsmegler for å taksere og selge boligene, sier Gaute Tjørhom, administrerende direktør i Sira-Kvina Kraftselskap, til Sirdalmedia.

Totalt eier kraftselskapet 23 boliger, men vil beholde fem. Tjørhom forventer at 6-8 ansatte i selskapet vil kjøpe boliger. Så kommer resten ut på det åpne markedet. Dette er en del av strategiplanen fram til 2023.

Foto: Administrerende direktør Gaute Tjørhom.

Et bilde som inneholder rotete

Automatisk generert beskrivelse

Kraftselskapets boliger ligger langs elva nedenfor brannstasjonen og brua.

Tonstad er forventet å bli et kjøpers marked når Sira-Kvina legger ut så mange boliger for salg. I tillegg har Sirdal kommune kjøpt Knausane Utvikling med plass til 90 boligenheter. Der vil det nå igangsettes reguleringsarbeid for ny fotballhall og deler av området til boligformål. Så vil det resterende bli regulert etter hvert.

I tillegg er det muligheter for å kjøpe seg tomt av Endre Haukelid rett over brua ved fylkesvei 42. Der har Haukelid opparbeidet et boligområde på 20 dekar med 13 tomter. 6 tomter er solgt og 7 er ledige for salg.

Annonse

Tomtene er på størrelse 800 kvadratmeter – 1,4 dekar. Nå gjenstår noe grovarbeid med grusing og asfalt og gatelys før feltet er ferdig.

  • Jeg håper ikke kommunen subsidierer tomtene for mye. Da kan det lett bli ubalanse i tilbudene, sier Haukelid, som beklager at nedgangen i innbyggertallet fortsetter i kommunen.
  • Vi vil ikke selge boligene for enhver pris. Går det trått med salget, eller dårlige priser, vil vi holde igjen til det blir bedre priser, sier Tjørhom.

Når det gjelder messe/hotelldrift ved hovedkontoret, like ved Sirdalsvatnet, vil det enten bli solgt eller leid ut til Sirdal kommune. De jobber intenst med sitt fyrtårn, nytt kraftvitensenter. Kommunen er tilbudt tomt ved siden av dette bygget til formålet. Så kan andre drive med hotell og bespisning. Sira-Kvina er støttespillere til vitenprosjektet, som kommunen har fått en del millioner kroner av fra Tonstad Vindpark.

Knausane Boligfelt ligger like ved Tonstadli.