Home>>Stengt Fv 45 fra Tverråna til Gravassryggen
Et bilde som inneholder tekst, himmel, utendørs, tre Automatisk generert beskrivelse

Stengt Fv 45 fra Tverråna til Gravassryggen

Sterk snøfokk og dårlig sikt gjorde at vi måtte stenge fylkesvei 45 i formiddag, sier Fred Jonny Wikøren, byggeleder ved Agder Fylkeskommune til Sirdalmedia.

Torsdag kveld og natt til fredag er det kommet cirka 25 centimeter snø. Med liten kuling og vindkast over 20 m/s, ble det heller dårlig sikt. Veien måtte derfor stenges ved Rogalands grense og fram til Gravassryggen. Det er særlig veistrekningen langs Hunnevatnet og fram til Lortabu uværet er verst på denne strekningen.

Wikøren sier de avventer værutviklingen, men foreløpig er det ingen muligheter for åpning. – Vi må gjerne vente til lørdag morgen hvis været roer seg, sier Wikøren.

Dersom du har hytte i Hunnedalen, kan du fortsatt benytte fylkesvei 45, ellers må du kjøre rundt med Helleland og fylkesvei 42 via Tonstad for å komme til Sirdal.

E 39 er fortsatt stengt etter en trafikkulykke med to lastebiler i formiddag. Da må du ta omkjøring på Ålgård via fylkesveier 504 og 505 via Undheim for å komme forbi ulykkesstedet. Eller du kan kjøre via Byrkjedal og Gloppedalsura og komme ut i Vikeså. Politiet kan ikke si noe om når E 39 åpnes igjen.