Home>Alpint>Superlørdag
Et bilde som inneholder snø, gjerde, utendørs, person Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Været

Superlørdag

For en påskeaften. Flott dag med litt minusgrader og skare fra morgenen, men utover dagen ble det bedre og bedre. Både i alpinbakkene og langrennsløypene. Vi kan konkludere med at det var superlørdag. Den beste dagen i påsken, så langt.

Mange kunne nyte avslutning av dagen på terrassen. Heldigvis lite vind denne dagen.

Sirdal Skisenter hadde i dag 1.550 solgte billetter. Halvparten av det som er normalt i en påske, men smitteregler og korona får ta skylden for det.

Foto: Køen i stolheisen gikk greit unna.

Et bilde som inneholder skiheis, snø, utendørs, transport

Automatisk generert beskrivelse

Gjestene innordner seg reglene i stolheisen.

  • Påskegjestene oppfører seg eksemplarisk, sier driftsleder Roy Kleiberg i Sirdal Skisenter til Sirdalmedia. – Flott oppførsel i køer og ved kjøring i løypene. Kjekt å se at de respekterer beskjeder om hvordan de skal oppføre seg.

Torbjørn Tjensvold i Fidjeland Skitrekk og Ånen Ådneram i Ådneram Skitrekk er enig med Kleiberg om publikums oppførsel. Det holdes avstand både i køer og i bakken. Alle melder om mindre besøkende enn normalt, men det viser nok at koronarestriksjonene virker og folk tar det på alvor.

Annonse

Når det gjelder langrenn sier Ådneram at Lyseveien inn til Grydalen har gode forhold. Flatstøldalen er ikke god lenger med enkelte bare flekker. Han tror heller folk tar oppover Suleskard og innover heiene der.

Storeknutløypa er nå oppkjørt helt opp. Sporene holder fortsatt bra mange plasser. Det begynner å bli lite snø i bakkene i Fåråsen. Samme i Fiskebudalen med litt bart og litt hull, men det er fremkommelig på ski. Vær obs på lite snø og hold avstand.

Løyper kjørt; Degløypa, Forsberg, Fåråsen, Sesilåmi, Hønedalen, delvis Finnstøldalen (kan gå på ski men lite snø), Nesedalen, Fiskebudalen, Tjørhom-Flesebekk, Flesebekk- Haugevatn og Storeknut.

Et bilde som inneholder himmel, snø, gå på ski, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Fire gjester som gleder seg å komme til topps på Tjørhomfjellet.

Et bilde som inneholder himmel, snø, skiheis, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Gjestene kommer fort til topps med stolheisen.