Home>Friluft>Sykle til jobben – aktivitetsaksjon
Friluft Nyhet Turløyper

Sykle til jobben – aktivitetsaksjon

Det siste året har vært spesielt for mange, med færre aktiviteter og sosiale møter. Derfor er det kanskje ekstra viktig å møte våren med en motiverende aktivitetskampanje som er for alle. Sirdal har meldt seg på Sykle til jobben aksjonen, det vil si at alle innbyggere og alle som jobber i Sirdal har gratis påmelding.

Men i år er det ikke bare aktivitet til jobb som registreres, all aktivitet teller, så en håper så mange som mulig blir med. Du trenger ikke sykle eller gå til jobb for å være deltaker.

Aktivitetskampanjen Sykle til jobben som Bedriftsidretten har arrangert siden 1973 får hvert år over 40.000 nordmenn til å velge en aktiv vei til jobben.

I år er situasjonen annerledes, og motivasjon for å delta har aldri vært viktigere enn nå.

  • Folk er mer isolert på hjemmekontor, og har dermed ikke reisevei til jobben. Noen er også ufrivillig hjemme på grunn av permitteringer, forteller Selma Kvæven, som er ansvarlig for Sykle til jobben aksjonen i Sirdal.

Motivere til aktivitet

  • Vi ønsker å motivere folk til å være mer aktiv i hverdagen som for mange oppleves annerledes med pågående pandemi over oss. Vi håper gjennom denne kampanjen å kunne skape et fellesskap i den tiden vi står i nå, forteller Kvæven.

Det siste året har også gjort at flere opplever at de er mindre aktive enn før med både hjemmekontor, samt at aktivitetstilbud i stor grad har vært nedstengt som følge av korona-pandemien.

Annonse

Folkehelsekoordinatoren håper at deltakelse på Sykle til jobben aksjon vil være en stor motivasjon for alle som bor eller jobber i Sirdal til å komme i gang med fysisk aktivitet.

  • All aktivitet gjelder, enten du sykler til jobb, har en aktiv pause fra hjemmekontoret eller gjør noe fysisk aktivitet på fritiden, opplyser hun. Det er også gøy å gjøre noe sammen og motivere hverandre til deltakelse.

Det trekkes ut flotte premier blant alle deltakere.

Ikke for sent

Påmeldingen til årets Sykle til jobben-kampanje er allerede åpnet på Sykle til jobben aksjonen sin nettside, men kampanjeleder Emil Hjemli Borgersen forteller at det ikke er for sent å registrere seg som deltaker.

  • Du kan enten melde deg på som deltaker på et lag med maks fem deltakere sammen med dine venner eller kolleger. Eller så kan du registrere deg som individuell deltaker, opplyser kampanjelederen.

I 2020 deltok over 33.000 nordmenn på Sykle til jobben-aksjonen på tross av at landet var rammet av restriksjoner på korona. Hjemli Borgersen håper at ennå flere blir med på årets kampanje som går av stabelen mellom 18.april til 20.juni

BAKGRUNN

Sykle til jobben har holdt på siden 1973 og har etter hvert blitt mye mer enn bare sykkel! Hovedmålene er å stimulere til økt hverdagsaktivitet i tillegg til å ha fokus på en aktiv reisevei til og fra jobb. Du kan registrere all fysisk aktivitet (løping, fotball, gåturer etc) og du bestemmer selv når på dagen du vil være i aktivitet. Se mer informasjon på sykletiljobben.no

Sykle til jobben-aksjonen arrangeres i år for 48.gang av Norges Bedriftsidrettsforbund. Forbundet tilbyr mer enn 50 ulike aktiviteter og er Norges 3. største særforbund med om lag 200 000 medlemmer. 44 000 deltok i Sykle til jobben- aksjonen i 2019,og vi håper på økt deltakelse i år igjen.

Foto: Selma Kvæven håper på god deltakelse i sykle til jobben aktivitetskampanje.