Home>Front>Gøy med ziplines
Et bilde som inneholder tre, utendørs, himmel, sport Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Sport

Gøy med ziplines

Det er kjempegøy å være her i klatreparken. Ziplines er spesielt koselig, sier sju år gamle Mathilda Schanke Torstensen fra Tananger. Hun er med foreldrene i en leilighet i Sirdal for helgen og her i parken har hun vært før.

Dette er tredje helgen Høyt & Lavt er åpen. Den beste dagen så langt i sesongen, var lørdag 15. mai med 80 besøkende. Da vi besøkte parken i går var det 60 betalende.

  • Vi åpner vannparken og mountain cart om to uker, det betyr den 12. juni, sier Øystein Tjørhom, daglig leder for Sirdal Resort.

Foto: Mathilda Schanke Torstensen trives i klatreparken.

Et bilde som inneholder tre, utendørs, himmel, gress

Automatisk generert beskrivelse

Magnus Hogstad på dagstur fra Ålgård.

På de beste dagene forventer Tjørhom at det blir 200 besøkende. Han minner om at det må bestilles online når de skal på besøk i parken. I tillegg er det påbudt med hansker, det er viktig i henhold til korona-smitteforskriftene.

I fjor var det 5.000 som besøkte klatreparken. Dette året forventer Tjørhom 8.000 besøkende. Når selene og hjelmene er brukt, blir de sprayet og desinfisert før bruk igjen. Denne prosessen går relativt raskt.

Annonse

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, person, bakke

Automatisk generert beskrivelse

Gutta på tur, fra venstre Svend Tjelta, Einar Henriksen, Kristian Børsheim og Frank Rørtvedt.

I år er det ikke noen nye tilbud etter at parken ble utvidet før 2019-sesongen. De to nye zip-lines på henholdsvis 190 og 230 meter, som kjører over vannet, er svært populære, men de er også svært væravhengig, spesielt for vind.

Ny mountain cart-løype er bygget. Det som har slått godt an er et kombinert kort hvor du kan få fire turer i mountain cart-løypa og resten av dagen i klatreparken.

Fargekart blir brukt for å vise vanskelighetsgrad. Oransje løype er letteste, så stiger det til grønn, blå og rød. Tjørhom håper det kan bli mulighet til å bygge en ny, mørk grønn løype i løpet av sesongen.

Et bilde som inneholder person, utendørs, bakke, personer

Automatisk generert beskrivelse

Instruktører er nøye med påkledning av utstyr og innføring i hvordan det virker.

Sirdal er blitt en attraksjon rikere med den utvidede klatreparken. En svært populær sommeraktivitet. For de fastboende. For hytteeierne. For turister i gjennomgangstrafikk.

Klatreparken er foreløpig bare åpen lørdag og søndag og vil ikke bli utvidet til daglig åpning før skoleferien starter.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, tre

Automatisk generert beskrivelse

Einar Henriksen og Kristian Børsheim gikk gjennom hele løypa, på rødt.

Et bilde som inneholder person, utendørs, sport

Automatisk generert beskrivelse

Frank Rørtvedt i klateveggen i løypa.