Home>Front>Ingen pen velkomst til Sirdal
Et bilde som inneholder himmel, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Front Kommunen Nyhet

Ingen pen velkomst til Sirdal

Å bli møtt med søppel flytende rundt en container, er ikke noen god reklame eller pen velkomst for de som kommer til Sirdal. Sånn var det på Gravassryggen 16. mai. Hytteeiere, fastboende og næringslivet finner stadig containere hvor de kan putte avfall eller materialer som ikke lenger går i de nedsenkbare containerne.

Dyr og fugler går løs på avfallsposer og river dem i stykker. Da blir det etter en stund et lite vakkert syn. Det kastes også mye materialer som ikke kan kalles hytteavfall.

  • Dette kan vi ikke akseptere, slik skal det ikke være. Vi jobber hele tiden med forbedringer for å unngå disse typer «åpne» containere og heller få nedgravd de fleste steder i Øvre Sirdal, sier Bjørn Andre Aagedal, renovasjonsleder i IRS Miljø.

Renholdselskapet jobber bevist med å finne nye og bedre plasser hvor en kan kaste hytteavfall. Aagedal ser etter et område hvor de kan grave ned nedsenkbare containere i Gravatn-området. Nedsenkbare containere på toppen er ikke noen ideell plass.

Foto: Lite vakkert med all søppel som flyter på toppen av Gravassryggen.

Et bilde som inneholder utendørs, bakke, trailer, søppel

Automatisk generert beskrivelse

Det sniker seg alltid inn ulovlig avfall, som materialer.

  • Verste plassen nå er Svartevatnet, der er det store mengder med avfall etter en helgeutfart. Her må det finnes avlastningsplasser i Solheimsdalen, for nå er det for mange hytteeiere som bruker Svartevatnet, sier Aagedal.

To containere langs fylkesveien ved Fidjeland, har IRS også fått beskjed å flytte. De står i en 80 km/t sone. Nå ser de etter muligheter ved Kvæven Fjellmuseum/inforsenteret. Gjerne mellom Kvæven og golfbanen.

Annonse

Når de 4.500 hytteeierne er så ivrige til å bruke fritidsboligene i helger og ferier, blir det mye søppel.

  • Derfor prioriterer vi Øvre Sirdal høyt med å finne gode og sentrale plasser for nedgravde containere. Det er det mest ryddige vi kan ha for hyttegjestene nå, sier renovasjonslederen.