Home>Kommunen>Ingen smitte – imponerende
Et bilde som inneholder person, mann, vegg, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Kommunen Nyhet

Ingen smitte – imponerende

Denne vinteren har det vært svært mange besøkende i Sirdal kommune, men ingen er blitt smittet av korona. Det synes ordfører Jonny Liland (ap) er et imponerende resultat.
  • Både fastboende og besøkende turister har vært flinke til å holde avstandsreglene og å unngå unødvendig besøk. Lokale og nasjonale smittevernråd er blitt fulgt godt opp, sier Liland.

Kommuneoverlege Paul Otto Vindelev i Sirdal kommune er også svært godt fornøyd med turistenes og de fastboenes innsats for å overholde smittevernreglene. – Jeg er svært godt fornøyd, sa Vindelev til Sirdalmedia etter påskeferien.

Helsepersonellet har hatt noen strie perioder, men de har taklet situasjonen svært bra. Det var over 25.000 sim-kort registrert i romjulen, 47.000 i vinterferien og 42.500 kort i påsken. Liland synes de har ofret mye i jobben. Det samme har personellet i barnehager og skoler. Disse gruppene har hatt et ekstra press.

  • Men næringslivet, sammen med alpin- og langrennsmannskapet, har tatt ansvar og innrettet hverdagen til smitterådene, sier ordføreren og takker sirdølene, sammen med hyttefolket, for at vi er kommet gjennom denne vanskelige perioden i vinter.

Liland håper sensommeren og høsten blir bedre når de fleste har tatt vaksine mot koronapandemien. Da må det vel snart bli normale tilstander igjen.

Foto: Ordfører Jonny Liland er imponert over at det ikke har vært smittetilfeller etter så mange besøkende i vinterhalvåret.