Home>Front>Lyseveien åpnet i regnvær
Et bilde som inneholder utendørs, person, stein Automatisk generert beskrivelse
Front Samferdsel

Lyseveien åpnet i regnvær

Fred Jonny Wikøren, byggeleder i Agder Fylkeskommune, åpnet Lyseveien for 26. gang onsdag klokka 1200. Det var lett regnvær da Wikøren åpnet bommen ved Sirekrok. I Lysebotn var det turistvert for Kjerag, Henrik Lilleheim som åpnet bommen.

Fylkesvei 4224 fra Sirdal til Lysebotn er blitt ryddet for snø med snøfreser fra Risa de to siste ukene. Årets snørydding har vært atskillig lettere, siden det har vært mer normale snømengder. I fjor måtte de vente helt til 29. mai før veien var farbar, etter store snømengder.

Dette er en meget populær turistvei om sommeren. Da er den mye brukt. Spesielt for de som skal gå til Kjeragbolten fra Øygard. Lilleheim forteller at det er snødekke på 35/40 prosent av stien. To polakker er de første som prøver stien dette året. De ble svært overrasket da de kom til Sirekrok og fikk vite at veien åpner om fem minutter.

  • Vanligvis pleier det være noen basehoppere som tråkker stien først, men foreløpig har ikke noen kommet. Når du kommer i siste bakken opp til Kjeragplatået, er det snødekket det meste, sier Lilleheim.

Foto: Fred Jonny Wikøren låser opp bommen ved Sirekrok.

Et bilde som inneholder bil, utendørs, transport, bagasjerom

Automatisk generert beskrivelse

Torgeir Vestad skal først få veden på plass, så blir det skitur til Kjerag etterpå.

Torgeir Vestad var første bilen som kjørte gjennom bommen. Han skulle til Grydalen og han hadde fyllt opp bilen med vedsekker. Han håpet på snøføre slik at han fikk dradd veden inn til hytta på kjelke.

Annonse

  • Når det er gjort, skal jeg kjøre til Langevatn og gå på ski inn til Kjerag. Det gleder jeg meg til, sier Vestad.