Home>Nyhet>Misvisende Google Maps
Et bilde som inneholder kart Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Samferdsel

Misvisende Google Maps

Google Maps er ikke alltid til å stole på. Prøv å legge inn Øygardstøl eller Kjerag, parkerings- og startplass for turen til Kjerag. Klarer du det, blir du den første. De fleste havner i Songesand eller i Lysebotn med ferje, hvis den går.
  • Det er frustrerende at turistene havner i Songesand. På andre siden av Lysefjorden. Etter å ha kjørt dit, må de returnere og taper som regel en hel dag på misvisende kart og henvisning på Google Maps, sier Henrik Lilleheim, turistvert i Lysefjorden Utvikling, til Sirdalmedia.

Han har forsøkt flere startsteder for å komme til Øygardstøl, uten hell. Sist var start fra Fjellbutikken i Suleskard, Google Maps endte i Songesand etter fire timer og sju minutter og 143 kjørte kilometer. Undertegnede forsøkte fra Brekkebu, og endte også i Songesand etter tre timer og 53 minutter. Helt utrolig, når begge disse startstedene ligger godt 20 kilometer fra Øygardstøl.

Lilleheim er frustrert og har sendt meldinger til Google Maps, uten å få svar. Den misvisende kartreferansen, har heller ikke fått med seg at ferje Lauvik – Oanes er innstilt. Da må de kjøre rundt gjennom Ryfast og Stavanger til Sirdal og videre på fylkesvei 500 til Øygardstøl og Lysebotn. Lilleheim opplever i turistsesongen at minst en eller to biler daglig har kjørt feil og endt i Songesand.

Det må bli helgens Quis hvor en «leker» med Google Maps og hvor Øygardstøl er målet for turen.

Vinterstengte veier er sannsynligvis årsaken til alle misvisende opplysninger. Vi opplevde det samme ved å legge inn kjøring fra Fidjeland til Brokke. Da ble kjøreturen via Tonstad og Evje, en tur på nærmere fire timer. Ellers tar det sommerstid omkring en time over Suleskardveien.

Dette får ikke turistene opplysninger om og dermed kjører de store omveier.

Annonse