Home>Kommunen>160 i karantene på Tonstad
Et bilde som inneholder bilvei, gress, himmel, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Kommunen

160 i karantene på Tonstad

Denne helgen må 160 personer på Tonstad belage seg på karantene og holde seg i husstanden. Mandag blir en avgjørende dag for testing av 58 av disse personer, sier Paul Otto Vindelev, kommuneoverlege i Sirdal kommune, til Sirdalmedia.

En ansatt/medarbeider har fått påvist korona ved Tonstad skule. I tillegg er en person som har vært i utlandet smittet og enda en person til. De to siste tilhører ikke skolen.

Elever som går i 3. klasse og alle som deltar på SFO, sammen med sine familier, er satt i karantene. Vindelev sier helsevesenet har rimelig kontroll over smittesituasjonen.

Når slike situasjoner oppstår, blir det et stort merarbeid for helsevesenet i kommunen. Smittesporingsgruppen har jobbet til langt på natt for å finne de rette kontakter. Mange ble testet i løpet av torsdag, heldigvis med negative resultater.

Kommuneoverlegen kommer med følgende råd til sirdølene på Tonstad. Begrens sosiale kontakter denne helgen. Avlys alle arrangementer, så vil mandagen bli avgjørende for utviklingen av smittesituasjonen.

Vindelev understreker at Tonstadbadet ikke er involvert i denne saken og er derfor fortsatt åpent. Begrenset tilgang for badet har sammenheng med begrensede garderobeforhold.

Annonse

  • Vi vil gjerne rose alle sirdøler for at de følger rådene som blir gitt. Vi må stå sammen og ta et felles dugnadsløft, med litt restriktive bestemmelser noen dager, så håper vi det snart er over, sier kommuneoverlegen.

Foto: Tonstad skule ble stengt to dager før sommerferien på grunn av koronasmitte ved skolen.

Et bilde som inneholder person, mann, måltid

Automatisk generert beskrivelse

Kommuneoverlege Paul Otto Vindelev.

Fredag ble det holdt møte i kriseledelsen i kommunen. Kommunen utsetter åpning av freesbeegolf søndag på Feed og sommerferiefesten på Eliastunet mandag avlyses også.

På kommunens hjemmesider gikk en ut med følgende informasjon fredag:

«Det er utført 21 tester på torsdag, ingen av disse prøvesvarene er positive. Det er utført ytterligere syv tester i dag fredag, og testingen fortsetter mandag (58 stykker). Kommunen arbeider etter fastlagt plan, som kan endres raskt om situasjonen endrer seg. På det nåværende tidspunkt vurderes smittebildet og situasjonen som oversiktlig. Sirdal kommunen velger å avlyse sine arrangementer frem til mandag, og oppfordrer andre til å gjøre det samme.»