Home>Kommunen>5 smittet og 200 i karantene
Et bilde som inneholder tre, utendørs, skog, fjell Automatisk generert beskrivelse
Kommunen Nyhet

5 smittet og 200 i karantene

To elever fra Tonstad skule, en fra videregående skole, en som kom fra utlandet og enda en til, er positivt smittet med korona. Det betyr at antallet som er i karantene er økt til 200 personer.
  • Vi har rimelig oversikt over situasjon nå. Vi har noen usikre situasjoner som kan utvikle seg i kommunen, sier Paul Otto Vindelev, kommuneoverlege i Sirdal kommune, til Sirdalmedia tirsdag kveld.

Alle de 100 testene som ble gjennomført mandag, var negative. Elever og ansatte ved videregående skole har vist negative tester.

Siden alle elevene reiste hjem fra Sirdal videregående skole før helgen, har smittesporgruppen i Sirdal kontaktet alle de 15-20 kommunene hvor elevene bor. De er blitt kontaktet for å ta tester i hjemkommunen.

  • Foreløpig har vi ikke mottatt noen positive tilbakemeldinger. Men kommunen har brukt 130 timer til dette arbeidet, sammen med annet sporingsarbeid. Det er mye ressurser som går med til slikt arbeid, sier Vindelev.

Kommuneoverlegen har måttet utvide til strengere tiltak for hele kommunen. Det har sammenheng med at ungdommer og skoleelever de siste dager har møtt hverandre fra øvre og nedre del i dalen i Klatreparken på Tjørhomfjellet.

  • Derfor er noen satt i karantene nå, sier kommuneoverlegen.

Vindelev synes det er trist at det må tas en så streng dugnad. Han håper imidlertid at en kan slå raskt ned på smitten som er kommet til kommunen.

  • Mest trist er det at ingen i Sirdal får feire St. Hansaften onsdag kveld, sier Vindelev som jobber fra tidlig morgen til seine kvelden med å få oversikt over smittesituasjonen.

Foto: Beredskapskoordinator Gunn Torild Bjørnestad og kommuneoverlege Paul Otto Vindelev har det travelt.

Annonse

Et bilde som inneholder tre, utendørs, skog, fjell

Automatisk generert beskrivelse

Ingen St. Hansfeiring i Sirdal dette året.

Kommunens melding på hjemmesiden:

På bakgrunn av de siste dagers utvikling og i påvente av testresultater har kommuneoverlegen fattet følgende beslutning etter smittevernloven § 4-1:

  • Det innføres påbud om munnbind på offentlige plasser, det vil si der en ikke kan overholde 1 meters avstand til andre.  F. eks: butikker og offentlige bygg.
  • Tonstadbadet stenges.
  • Alle treningsrom stenges.
  • Barnehage driftes på strengt gult nivå.
  • Alle innendørs idrettsaktiviteter avlyses.
  • Alle offentlige arrangement avlyses.

Private sosiale sammenkomster begrenses.

Tiltakene trer i kraft umiddelbart og frem til og med 28.juni