Home>Friluft>Flere aktivitetstilbud i kommunen
Et bilde som inneholder utendørs, tre, fjell, natur Automatisk generert beskrivelse
Friluft Front Nyhet

Flere aktivitetstilbud i kommunen

Sirdal kommune satser denne sommeren på å tilby barn og unge flere utendørs aktiviteter. Kostnadene er 1,8 millioner totalt, fordelt på mange tiltak, pluss spillemidler som kommunen får tildelt til deler av disse aktivitetene.
  • Bedre folkehelse og økt aktivitet er viktig for barn og ungdom. Med «Hjemmesommer 2021» legger vi forholdene til rette for kommunens innbyggere og tilreisende, har ordfører Jonny Liland (ap) tidligere uttalt.

Leder i utvalget for opplæring og levekår, Glen Oliver Josdal (ap), sier det foregår mange spennende tiltak som helst skal være ferdig til ferien.

Når det gjelder badeanlegg, er det laget et eget sted for ungdommer. Det er gravd opp i elva Sira slik at dybden her blir på tre meter. I tillegg vil det også bli lagt ut et badeanlegg ved siden av ungdomsanlegget, som selvsagt alle kan benytte.

Ved Klatreparken i Tjørhomfjellet skal kommunen også bygge på det badeanlegget som ligger der allerede. I Øksendal kommer det trampoline ved vannet.

  • Tonstadbadet blir åpent i sommer når det er dårlig vær. Ved fint vær stenges det og badevaktene skal da jobbe utendørs og besøke alle badeplassene, både i nedre og øvre del av dalen, sier Josdal, de har med seg is og slush til barna.

Massene som er gravd opp ved badeanlegget, skal flyttes til andre siden av elven og brukes til flomvollprosjektet. Resten skal kjøres opp til Feed Skiarena.

Her er det lagt bedre til rette for ungdommer som nå kan bade med en dybde på tre meter.

Annonse

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, konstruksjon

Automatisk generert beskrivelse

Her klargjøres to mindre fotballbaner for de minste.

Ved innkjørselen til idrettsanlegget, kommer det to mindre fotballbaner for de minste.

På Feed kommer det en Frisbeegolfbane. Denne skulle vært åpnet, men er utsatt på grunn av karantene og koronasmittesituasjonen.

Det skal også bygges pumpetrekkbane på Tonstad og Sinnes.

  • Vi investerer i alle disse aktiviteter for å øke trivselsfaktoren, sier Josdal som håper de blir ferdige til ferien.

Samtidig som alle disse aktiviteter pågår i elva og på idrettsanlegget, holder Agder Energi på med å grave ned kabler i området.

Et bilde som inneholder tre, gress, utendørs, elv

Automatisk generert beskrivelse

Agder Energi holder på å grave ned kabler nedenfor Sirdal Videregående skole.