Home>Friluft>Kjekt med skole utendørs
Et bilde som inneholder tekst, tre, utendørs, person Automatisk generert beskrivelse
Friluft Front Nyhet

Kjekt med skole utendørs

Lister Friluftsråd arrangerte denne uken Friluftsskole for første gang i Sirdal kommune. Tidligere har de vært innom de fleste kommunene i Lister. Elevene var i alderen 10 – 13 år og fra både Tonstad og Sinnes skule.

Mandag ble avlyst på grunn av koronapandemien. Tirsdag var det tur, fra Kvæven til Degdammen. Så ble dagen avsluttet med bading.

Onsdag startet det med kano- og kajakkpadling. Et populært innslag å være på vannet. Deretter bading, før de dro til Jonny-leiren. Der ble det rigget telt, to telt og en lavo og ni hengekøyer. Totalt var det 16 elever med. Lederne hjalp til med å sette opp overnattingsplassene.

Foto; lederne i forkant, fra venstre Karoline Eiken og Sten Frøitland fra Lister Friluftsråd, og Hilde Tjørhom. 2. rekke fra venstre: Johanna Tjørhom, Ingvild Nygård Fidjeland, Jonatan Gjerde, Vetle Nilsen og Benjamin Alfred Lankaster. 3. rekke: Casper Netland, Julian Skårland, Aksel Josdal Nymoen, Leander Skregelid, Lukas Fintland og Tobias Ådneram.

Et bilde som inneholder person, grønn

Automatisk generert beskrivelse

Sverre Bøgwall har overnattet i hengekøy tidligere.

  • Onsdag kveld blir det overnatting i telt eller hengekøyer. Det gleder alle seg til, sier Hilde Tjørhom, en lokal leder som er kjent i området.
  • Det har gått veldig greit så langt, med mye vannaktiviteter. Vi tilpasser aktivitetene til været. Blir det vellykket i år, kan dette bli et årlig arrangement, sier Sten Frøitland fra Lister Friluftsråd.

Et bilde som inneholder utendørs, gress, drage, utendørsobjekt

Automatisk generert beskrivelse

Oda Grubben har også erfaring med å sove i hengekøy.

Annonse

Til middag onsdag ble det servert lapskausgryte. Det smakte fortreffelig for alle. Siden var grua varm og da var det flere fristelser som lokket utover kvelden, i det varme og flotte været.

Torsdag er det snipp, snapp, snute og den kjekke skolen utendørs er ute. Og slutt for denne gang.

Et bilde som inneholder spist, panne

Automatisk generert beskrivelse

Grua ved vannkanten ble holdt varm utover kvelden.

Et bilde som inneholder vann, utendørs, sport, ridning

Automatisk generert beskrivelse

Ingvild Nygård Fidjeland likte å padle på brettet.