Home>Kommunen>Populære turer i Sirdal
Et bilde som inneholder tre, utendørs, bakke, person Automatisk generert beskrivelse
Kommunen Kultur Nyhet

Populære turer i Sirdal

Mandagsturene som Sirdal Bygdekvinnelag arrangerer regelmessig i sommerhalvåret, er blitt svært populære. Leder, Tone Østtveit Kvinen, som kom med ideen etter ide fra Bjerkreim, sier det er viktig å bli kjent i kommunen og danne et nettverk for hele kommunen.
  • Været er dessverre ikke helt lovende, men ut på tur skal vi, skrev Tone Østtveit Kvinen på Facebook før mandagens tur, som gikk fra Monan på Tonstad til Seland. En tur på godt og vel fire kilometer, tur/retur.

Dette er den gamle veien til Selandsgårdene. Før var det hengebru over Sira som forbindelse til fylkesvei 468. Ny bru kom først på midten av 1970-tallet. En populær turvei for de som bor på Tonstad. Fra gammelt av var det også sti og kjørevei til Josdal.

13 damer var med på turen denne kvelden. Kvinen forteller at frammøte pleier å variere mellom 20 – 40 deltakere på disse turene.

Foto: Tone Østtveit Kvinen (til venstre) og Marit Røe (til høyre) leder an på mandagens tur.

Et bilde som inneholder tre, utendørs, gress, person

Automatisk generert beskrivelse

Toril Åsemoen viser den gamle veien til Josdal.

Underveis viser Toril Åsemoen «veikrysset» hvor du tar opp til Josdal. Neste stopp er postkassen hvor alle skriver seg inn i en bok for å vise hvor mange som går her. Samme plass er det skiltet «Litlevegen», og så kommer Josdalånå.

Annonse

Et bilde som inneholder tekst, utendørs, skilt, tre

Automatisk generert beskrivelse

Skiltingen av Litlevegen til Josdal.

På øvre siden av brua ble den kalt «Josså» og der kan en litt lenger oppe se rester av et gammelt kraftverk. På nedsiden av brua het elva Sagåna også kalt «Sagå». Det hadde sammenheng med et gammelt sagbruk på nedsiden.

Tone Ø. Kvinen forteller at det er 25 medlemmer i bygdekvinnelaget. Disse mandagsturene er åpne for alle. For medlemmene i bygdekvinnelaget er det imidlertid mer aktiviteter. Sist var det besøk på Spinneriet på Tonstad som ble avsluttet med ølsmaking på ølpuben. Vi har også en lesesirkel hvor vi møtes for å snakke om bøker. Bakekurs er også blitt arrangert.

  • Det viktigste er likevel fellesskapet og nettverket som bygges mellom medlemmene, sier Tone og legger til at siste tur før sommeren blir til Josdal 28. juni.

Et bilde som inneholder tre, person, utendørs, gress

Automatisk generert beskrivelse

Her skrives det i boka ved Litlevegen.