Home>Front>Stor golfinteresse ved Fjellgolfen
Et bilde som inneholder gress, utendørs, park Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Sport

Stor golfinteresse ved Fjellgolfen

Interessen for å spille golf ved Sirdal Fjellgolf ser ut til å være av like stor interesse som fjoråret. Mer besøk på hyttene, gjør at det er flere som spiller. Samtidig har det vært godt vær med varme, sol og tørre baneforhold.

Denne helgen har det vært golfkurs for nybegynnere. Fjellgolfen er en 9-hulls bane, i motsetning til de fleste andre baner som har 18 hull. Fotball-golfen går en runde, men med to hull pr stopp. Da blir det en 18-hulls bane. Lørdag var det over 50 som hadde booket tid for å spille golf.

Lørdag var det seks ungdommer som hadde booket tre runder. Det viser interessen og tilbakemeldingene fra spillerne er bare gode. Fine forhold og god bane.

Søndag er det fotball-golf, som en del av årets Norgescup. Her var det også stor interesse.

Foto: Live Ramsli Søyland slår ut fra bunkers.

Et bilde som inneholder gress, himmel, utendørs, felt

Automatisk generert beskrivelse

Kursdeltakerne fra venstre Marta Wilas, Live og Kristin Ramsli Søyland, Jerzy Pedlowski og kursleder Geir Vårdal.

Annonse

Denne helgen ble det arrangert VTG-kurs (veien til golf). Instruksjon og trening (inkl. rangeballer), teorikurs og spill på banen. Bestått ”Veien Til Golf” kurs (tidligere Grønt Kort) og medlemskap i en golfklubb gir lokal, nasjonal og internasjonal spillerett.

Kursavgiften er kun 250 kroner ved tegning av medlemskap.

KURSINNHOLD

De tre kursdagene hadde gjennomgang av både praksis og teori. Instruktør Geir Vårdal forklarte teorien, regler og etikett underveis. Utslag fra treningsbanen er viktig. Så var det øving på blant annet putting-green, bunker og nærspill. Så fikk de opplæring i poengberegning og HCP. (handikappsystemet). Avsluttet med spill på hovedbanen og noen hull. Totalt er kurset på 12 timer.

Et bilde som inneholder gress, utendørs, tre, person

Automatisk generert beskrivelse

Kristin Ramsli Søyland slår ut fra treningsbanen.

Søsknene Live og Kristin Ramsli Søyland fra Kyllingstad i Gjesdal, er blitt trigget til å ta kurs og begynne å spille av sin tante og onkel som har hytte i Øvre Sirdal.

Jerzy Pedlowski og Marta Wilas, opprinnelig fra Polen, men nå bosatt på Sinnes, deltok også på kurset. Marta har vært bosatt fem år på Sinnes og jobber ved SFO på Sinnes skule. Jerzy har bare vært her ett år.

Et bilde som inneholder person, utendørs, bakke, sport

Automatisk generert beskrivelse

Jerzy og Marta følger undervisningen.

Han har blitt ansatt som banemannskap og jobber til daglig som greenkeeper sammen med Johny Vik. Han ønsket å lære spill og regler, for å forstå spillerne og deres ønsker med banen. Han skal jobbe som greenkeeper i perioden mai – oktober.

I 2020 ble det registrert 4.000 spill. Tidligere var det registrert 1.703 spill i 2019. Korona-pandemien er nok årsaken til den store økningen. Fotballgolf ble registrert med 500 spill i fjor. Tilbakemeldingene fra spillerne er gode og det regnes nok som en av de bedre baner for fotballgolf.

Et bilde som inneholder gress, utendørs, sport, leker

Automatisk generert beskrivelse

Jerzy Pedlowski slår ut fra bunkers, mens de andre deltakerne følger med.