Home>Friluft>Drømmejobb å lede leirskolen
Et bilde som inneholder tekst, person, bygning, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Friluft Front Nyhet

Drømmejobb å lede leirskolen

Dette er en drømmejobb å få lede speidernes leirskole her ved Frikvarteret i Ådneram, sier Lars Løge (29) fra Sandnes som nettopp er tilsett i stillingen som frilufts- og aktivitetsleder.

Løge starter 1. september og får med seg Julie Olsen på laget. De skal ha ansvaret for alle aktiviteter når leirskolene begynner til høsten. 30 uker er allerede booket for neste skoleår.

  • Vi skal ha et opplegg for alle leirskoler. Det finnes en godt innarbeidet timeplan, men vi kommer nok til å justere noe på den, sier Løge.

Elevene i 7. og 8. klasse kommer til Frikvarteret mandag formiddag. Da blir det undervisning og aktiviteter fram til klokka 2000, mandag, tirsdag og onsdag. Torsdag er det pakking og retur for elevene.

Vi starter på barmark og fortsetter med snø når den kommer utpå høsten. På barmark blir det fotturer, sykling, kano og matlaging ute, for å nevne noe.

  • Så er det en kveld med «bekkevandring». Da stiller alle i regntøy og vandringen avsluttes med bading med alle klær på, sier Julie Olsen, som har en sesong med leirskole. – Det er alltid populært og noe av det de husker best fra turen.

I løpet av leirskolen er det også fokus på førstehjelp. Det er viktig når man er ute i naturen, hvis noe skulle inntreffe.

Det er også en del innetjenester som skal gjennomgås disse dagene. For eksempel skal en reie opp sengen. Det er det mange som gjør for første gang. Videre har de kjøkkentjenester, som å være med å lage mat og vaske ut hytta etter bruk.

Annonse

Foto: Lars Løge og Julie Olsen skal ha ansvaret for aktivitetene ved leirskolen ved Frikvarteret.

Et bilde som inneholder bygning, utendørs, sykkel, person

Automatisk generert beskrivelse

Frilageret har også mange skoler til utlån for elevene, sier Julie og Lars.

  • Når vi er på vandring, blir det en dag med topptur. Da lager vi lapper på bål og steiker på blikkbokser. En annen tur er sykling innover Flatstøldalen, da lages det tomatsuppe utendørs, sier Julie.

Til vinterleirskolen er det utstyr for alle. Har du ikke eget skiutstyr og klær, så lånes det ved Frilageret, slik at det skal være likt for alle elever. Samme skjer sommerstid.

Foruten Lars (100 % stilling) og Julie (80%) som tar seg av aktivitetene, er det en halv stilling på kjøkken.

Lars har utdannet seg innen statsvitenskap med fire år i Colorado i USA. Der var det god anledning til ski- og friluftsliv. De tre siste årene har han vært lærer på Hjelmeland skole. Han kommer til å bosette seg på Sinnes i familiens hytte.