Home>Front>Gourmet av ypperste klasse
Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, gulv Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Gourmet av ypperste klasse

Vi satser på kjøtt og laks av ypperste klasse, sier Tore Hommeland, som leier og driver den nyåpnede Dirdalstraen Gårdsutsalg, sammen med sin kone Bente. Butikken ligger like ved fylkesvei 450.

Eiendomskongen, Daniel T. Øvstebø, har restaurert det gamle handelslagets lokaler i 1930-stil like ved Dirdal kai. Imponerende arbeid er gjennomført og betjeningen går selv i gammeldags klær.

Hommeland er svært stolt av kjøttdisken. Det er bare lokalt kjøtt fra oksesortene Angus, Hereford og Limousine. De beiter på slettene i Dirdal til vanlig. I tillegg er det også massevis av hjort, også det fra lokalbygda. Daniel leverer mesteparten, mens Tore er inne i slutten av sin to års karenstid for å bli godkjent som økologisk oppdretter.

Foto: Tore Hommeland viser villaksen som er til salgs. I bakgrunnen ses kafébordene.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, person, mat

Automatisk generert beskrivelse

Tore Hommeland er stolt av kjøttdisken.

I butikken finner du det ypperste av indre- og ytrefilet, kjøttdeig og hamburgere, entrecote og nakkekoteletter. Hjort tilbys også i mange varianter.

Annonse

  • I tillegg har vi klart å sikre oss villaks fra Dirdalselva. Det er vi stolte av, sier Hommeland som håper de på sikt kan servere fiskesuppe i den lille matkroken i butikken. Vi kommer ikke nærmere sjøen enn det steinkastet vi ligger unna.

I dag serveres det kaffe og lapper. Dette vil bli utvidet med supper, spekemat og andre tilbud i samarbeid med Byrkjedalstunet. Ingen konkurranse, men bare et supplement.

Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, gulv

Automatisk generert beskrivelse

Den gamle disken er funnet fram.

  • Så gleder vi oss til høsten når lammesesongen begynner. Da skal det bli tilbud på mange sorter innen lam og senere på høsten kommer pinnekjøtt og fenalår. Vi har mye spennende på gang, fortsetter Hommeland.

Det legges ikke skjul på at det satses på lokalt kjøtt av høy kvalitet sammen med økologisk kjøtt og annen mat.

Saft, syltetøy og honning er andre lokale varianter som tilbys kundene. I den lille kafeen er det bevilling til å servere vin og øl, sistnevnte fra Lervig.

Et bilde som inneholder innendørs, gulv, bord, tak

Automatisk generert beskrivelse

Kafekroken hvor du kan få servert kaffe og en matbit eller øl og vin.

Bente og Tore har overtatt gården til Bentes foreldre. Planer for aktivitet i løa er klar, men det må godkjennes av kommunen først.

  • Dette gårdsutsalget er bare starten på en større satsing i Dirdal. Vi satser på turisme. Vi har allerede tre boliger til utleie via Airbnb, og disse er fullbooket i sommer. I tillegg er Olufines badstue til leie på timesbasis. Men det kommer mer, når vi bare har fått etablert oss, sier Hommeland.

Åpningstidene er ikke bestemt enda. Det justeres når etableringsperioden er over. De håper med sitt konsept å nå mange hytteeiere på vei til Sirdal.

Et bilde som inneholder tekst, utendørs, skjermbilde, varebil

Automatisk generert beskrivelse

Det har vært mange besøkende den første uken.

Et bilde som inneholder innendørs, møbler, rotete

Automatisk generert beskrivelse

Ullgarn fra egen gård, som er produsert ved Norspinn på Tonstad.