Home>Friluft>Hunder dreper sauer
Et bilde som inneholder gress, utendørs, pattedyr, sauer Automatisk generert beskrivelse
Friluft Front Nyhet

Hunder dreper sauer

Hunder som løper fritt i heia har hittil drept tre sauer i Håheller-traktene. Det er en forferdelig utvikling. Det er turister som er på tur og parkerer langs Suleskard-veien, eller fylkesvei 450. De går en tur, men slipper dessverre hundene løs, sier heiegjeter Livar Ravndal til Sirdalmedia.
  • Når uhellet er ute, kunne de vært så voksne at de hadde gitt beskjed. Men nei, det er andre turister som varsler oss om hendelsene. Den siste sauen lå inntil veggen av turisthytta på Håhelleren.

Stavanger Turistforening er flinkere til å ha oppslag i hyttene om båndtvang, enn det Kristiansand Turistforening er. Dette har flere turister fortalt til Ravndal.

Det er fullstendig båndtvang for alle hunder nå. 24 timer i døgnet er det påbudt. Ingen unntak. I helgene kan det være rene folkevandringen i området, men svært mange slipper hundene. Det er tragisk å se på for heiegjeterne.

Livar Ravndal har også sett hunder som jager reinsdyrflokker, eller jager opp fugler som ligger på reir eller nettopp har født fugleunger.

Foto: Livar Ravndal har tatt bilde av den siste sauen som ble drept av hund ved Håheller-hytta.

Et bilde som inneholder fjell, gress, utendørs, skråning

Automatisk generert beskrivelse

Like ved Håheller turisthytte ble sauen drept.

Annonse

  • Folk på tur i naturen er bra, men mer forståelse og respekt for naturen hadde vært på sin plass av mange. Det er svært trist når vi må hente tre sauer som er drept av hunder. Det er ikke tvil om at det er hunder, for det er langt fra fylkesveien, sier Ravndal.
  • De mange som også kjører på sauene med bil eller motorsykkel, er heller ikke flinke til å varsle eieren. Det er merket på hver sau med navn eller telefonnummer. La oss få beskjed, så vi kan avlive dyrene snarest mulig, sier heiegjeteren som er spesielt fortviler over alle dyrene som blir drept av hunder.