Home>Nyhet>Jostein Såkvitne vant Enduro-løp
Et bilde som inneholder person, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Sport

Jostein Såkvitne vant Enduro-løp

Jostein Såkvitne fra Tonstad ble lørdag vinner av et nasjonalt Enduro-løp i Skien. Han kjører for Dalane Motorsportklubb. Grenland Motorsportklubb arrangerte Norsk Enduro Super Serie (NESS).

Sønnene Jonatan (12 år) og Johannes (13 år) deltok også for første gang i et nasjonalt løp. De endte på henholdsvis 7. og 3. plass i sine klasser. Totalt var det med 170 deltakere og Dalane stilte med 18 kjørere.

Jostein vant sin klasse i Skien.

Et bilde som inneholder bakke, utendørs, skitt, person

Automatisk generert beskrivelse

Jostein Såkvitne ble vinner av sin klasse.

Enduro er en motorsport hvor en kjører i terrenget. Under løp gjelder det å kjøre flest mulige runder på en fastsatt tid. For Jonatan var det flest mulig runder på en time, mens det for Johannes var det flest runder på 1,5 timer. Mens Jostein kjørte hele 2,5 timer. En ganske anstrengende og krevende sport.

Jonatan sin sykkel er en 125-trial og veier mellom 60-70 kilo. Den har 20 hestekrefter. Johannes har en 125-Enduro sykkel med 45 hestekrefter. Jostein kjører en 300 kubikker med 60 hestekrefter, denne veier omkring 100 kilo.

Annonse

Et bilde som inneholder bakke, utendørs, tre, motorsykkel

Automatisk generert beskrivelse

Johannes fikk 3. plass i sin klasse.

Jostein har holdt på med denne sporten i fem år. Han tok også initiativet til dannelsen av Dalane-klubben som han for øvrig er leder for. Nå er det 120 medlemmer i klubben.

Klubben er nå en del av det regionale motorsport-anlegget i Sokndal, hvor en skal kunne kjøre og drive med denne sporten.

Josteins ønske er å få til en slik avdeling på Tonstad. Det burde være muligheter og det trengs ikke noen stor investering for å få til en løype. I dag er det fire medlemmer fra Tonstad, utenom Såkvitnes familie.

Moren Eva, er med sin datter Sonja, i Holmenkollen i Oslo på juniorsamling for skiskyttere. Til høsten starter hun på ski-gymnaset på Tonstad.

Neste NESS-løp blir Tiurleiken i Froland i begynnelsen av august.

Et bilde som inneholder utendørs, person, sykkel

Automatisk generert beskrivelse

Jonatan debuterte i nasjonalt løp og fikk 7. plass.