Home>Friluft>Kvinen populært turmål
Et bilde som inneholder gress, himmel, utendørs, bygning Automatisk generert beskrivelse
Friluft Front Nyhet

Kvinen populært turmål

Kvinen Turisthytte er fortsatt et mål for familier som vil overnatte. Samtidig er det mange dagsbesøkende som går fram og tilbake fra Donsen. 16 kilometer totalt. Det er også supplert med flere klopper på ruta denne våren.

Korona-restriksjoner og forhåndspåmelding har vært nødvendig på grunn av smittevern. 6 av 10 senger i sikringsbua har vært åpen for bruk, mens hovedhytta har tillatt 16 av 30 senger. I perioder har det vært fullt, men nå ser det bedre ut for overnatting framover.

  • Vi har foreløpig ikke bestemt tomt for ny «Øyuvsbu», for vi har ventet på en forskningsrapport fra NINA om villreinens leveområder, sier Bjørn Andersen-Steinsland, daglig leder for DnT Sør, til Sirdalmedia.

Arbeidsgruppen som er nedsatt for å jobbe med tomtespørsmålet, vil intensivere arbeidet i høst, etter at rapporten nå foreligger.

Foto: Kvinen turisthytte er fortsatt et populært turmål.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Gaukhei er blitt renovert dette året på grunn av lekkasje.

DnT Sør har brukt 3-4 millioner kroner på å renovere turisthytta Gaukhei dette året. Den ligger på ruta fra Kvinen til Josepshbu og deretter Gaukhei. En populær rute hvor du kan ende opp i Øyuvsbu eller andre destinasjoner.

Annonse

Hytta hadde fått lekkasje i taket. Derfor måtte torvtaket skiftes med tretak. Ifølge Andersen-Steinsland var det ikke hensiktsmessig å bevare torvtaket.

I tillegg er det skiftet en del kledning på hytta. Så er hytta blitt malt. Over tusen dugnadstimer er brukt på å fornye turisthytta.

Et bilde som inneholder gress, himmel, utendørs, hus

Automatisk generert beskrivelse

Gaukhei Turisthytte er renovert med nytt tak, skifte av kledning og nymalt.

Et bilde som inneholder fjell, himmel, utendørs, vann

Automatisk generert beskrivelse

Hytta ligger vakkert til ved vannet.