Home>Arkiv>Mange aktiviteter i helgen
Et bilde som inneholder utendørs, gress, tre, hund Automatisk generert beskrivelse
Arkiv

Mange aktiviteter i helgen

Denne helgen er det mange aktiviteter på gang både i nedre og øvre del av dalen. Åpning av badeanlegg.

Norsk Veteranmotorsykkel klubb (NVMC) møtes i Sirdal, vandring fra Ousdal til Runtleneset, hundekjøring ved Sirdal Huskyfarm og slåttedag ved Omlidbutikken.

Et bilde som inneholder vann, fargerik

Automatisk generert beskrivelse

Slik skal badeanlegget på Tonstad bli seende ut.

Badeanlegg åpnes

Fredag klokka 1100 åpner ordfører Jonny Liland (ap) det nye badeanlegget på Tonstad. Seremonien finner sted like ved kulturhuset. Men først skal all grusen kjøres bort, før monteringen starter. Men det skal bli klar til åpningen, lover arrangørene.

Anlegget i Beinesvatnet ved Klatreparken i Tjørhomfjellet er ferdig montert.

Annonse

Et bilde som inneholder hund, person, utendørs, pattedyr

Automatisk generert beskrivelse

Odd Kvinen med kulturvandring.

Kulturvandring og hundekjøring

Bli med på en innholdsrik dag spekket med kultur og aktiviteter på Sirdal Huskyfarm. Uansett alder, store eller små, gamle eller unge, så er du velkommen til å ta med familie og venner til huskyfarmen. Det blir salg av mat og drikke hele dagen.

Lørdag blir det klokka 10:00-12:00 Kulturvandring fra Ousdal v/Jøren-Ola Ousdal og Odd Kvinen.

Turen starter i Ousdal ved Jøren-Ola klokka 10:00 hvor du får høre historier om livet i Ousdalsgrenda fra eldre tider. Turen går derfra videre til Runtleneset og Sirdal Huskyfarm i nydelig kulturlandskap. Her vil vi se rester av gården der legendariske Gunhild Kvinen vokste opp. På Runtleneset vil Odd fortelle om bestemora si og livet inne på fjellgården Kvinen.

Lørdag klokka 12:00-16:00 Hundekjøring.

Møt 35 vennlige alaska huskier og prøv hundekjøring med vogn. Vi starter i hundegården hvor du får hilse på alle polarhundene, som er tygge og sosiale, og høre historier fra livet i hundegården. Alle får anledning til å kjøre hundespann med vogn og instruksjon, i rundløyper på gården. Ingen forhåndsbooking nødvendig.

Utendørskonsert med Myrull og fullt band er avlyst.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:BSM 2019:2019-06-29 10.21.03.jpg

Veterantreff for motorsykler

NVMC avdeling Sør-Rogaland har i år invitert til Skogsløpet. Da møtes de fredag ved Sirdal Høyfjellshotell. 80 medlemmer fra hele landet er påmeldt.

Lørdag kjører de klokka 1000 og følger fylkesvei 450 og 468 til Tonstad. Der ventes de ved rådhuset klokka 11.15. De returnerer til Høyfjellshotellet, men stopper for lunsj på Lindeland Camping kl 1300 – 1430.

Sist det var samling i Sirdal, kjørte de til Lysebotn. Arrangørene regner ikke med en like anstrengende tur denne gangen, men høydeforskjellen er fra 600 til 50 meter. Kjøringen er 90 kilometer tur/retur.

Et bilde som inneholder gress, utendørs, tre, sport

Automatisk generert beskrivelse

Slåttedag

Ved Omlidbutikken blir det lørdag klokka 1300 Slåttedag. Sirdal Trekkspillgruppe blir også med og spiller. Alf og Ola Sigurd Skreå sammen med Arvid Tjørhom viser gamle kunster med langorv.