Home>Næringsliv>Mindre overnattinger
Et bilde som inneholder person, mann, dress Automatisk generert beskrivelse
Næringsliv Nyhet

Mindre overnattinger

Norgesferie har ikke gitt den effekten som forventet. De fleste overnattingssteder melder om mindre belegg sammenlignet med fjoråret.
  • Vi hadde tilnærmet fullt belegg i to uker, uke 28 og 29, men den siste uken har det vært lite overnattinger. Vi kommer derfor ut med 16,5 prosent mindre belegg i juli enn for fjoråret, sier Simen Berge, daglig leder ved Sirdal Høyfjellshotell.

Øystein Tjørhom ved Sirdal Resort i Tjørhomfjellet har hatt en nedgang på 30-40 prosent av overnattinger sammenlignet med fjoråret. Det har han vanskelig for å forstå, da Klatreparken og restauranten har vist fine økninger, henholdsvis på 20 og 40 prosent.

Berge sier at det blir mye renhold og skifte av sengetøy når de fleste gjestene bare bor en natt. Restauranten har hatt forholdsvis godt belegg og han ser at flere gjester fra hyttenaboene har besøkt oss denne sommeren.

  • Etter en dårlig vinter og tålig bra belegg i juli, håper jeg at det kan komme en del utlendinger på besøk i august og september, sier Berge.

Anita Haugen ved Haugen Hytteutleie & Camping savner også utlendingene på forsommeren og sommeren. Hun frykter også dårlig belegg til høsten. Sesongen er blitt koronaforkortet de to siste sesonger. Nordmenn har dominert belegget i juli og ender opp noenlunde på samme nivå som i fjor.

  • Vi ligger bedre an med belegg enn i fjor, men det er langt fra som normalt. Vi har mindre turister på besøk. Vi har derimot arbeidsfolk liggende hos oss i gjennomsnitt 10 besøkende daglig, sier Anita Nord-Varhaug ved Tonstadli Feriesenter. De har gjennomført to leirer i sommer og avlyst en.

Foto: Simen Berge ved Sirdal Høyfjellshotell er ikke fornøyd med belegget.

Et bilde som inneholder bord

Automatisk generert beskrivelse

Haugen Hytteutleie & Camping har ført statistikk de siste årene( før korona) for å vise hvilke land de besøkende kommer fra. De to siste årene har det helst vært nordmenn.

Annonse