Home>Front>«Nødlån» etter 6,3 mill i tap
Et bilde som inneholder person, snø, utendørs, mann Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

«Nødlån» etter 6,3 mill i tap

2020-regnskapene viser stygge tall. Vi kom ut med cirka 6,3 millioner kroner i underskudd for de tre selskapene Ålsheia, Tjørhomfjellet og Sirdal Resort, forteller Øystein Tjørhom, daglig leder for selskapene, til Sirdalmedia.

På skianlegget i Tjørhomfjellet tapte vi 3.291.000 kroner, i Ålsheia var tapet 955.000 kroner og Sirdal Resort ble avsluttet med 2.036.000 kroner i minus.

  • Nedstengningen av alpinanleggene og spisestedene fra 12. mars til slutten av april, medførte alene et tap på hele 4 millioner kroner, sier Tjørhom og legger til at omsetningssvikten i fjor var på hele 9 millioner kroner.

Foto: Øystein Tjørhom fikk en tøff smell i 2020-regnskapene.

Et bilde som inneholder gå på ski, utendørs, snø

Automatisk generert beskrivelse

Driften i 2020 var katastrofal dårlig.

  • Hvordan dekkes tapene ?
  • Vi har ikke noen reserve å tære på. Derfor måtte vi ta opp et «nødlån» i banken for å dekke de 6 millioner kroner. I tillegg har vi gjennomført en del omorganiseringer og håper nå de tøffe takene er over og at vi snart er tilbake til normal drift igjen.

Når det gjelder inneværende sesong så har driften vært tålig bra. Spisestedene med alle korona-restriksjoner, har gått på en kjempesmell.

  • Sommersesongen ?
  • Vi har hatt en veldig bra sesongstart i mai og juni for Klatreparken, Høyt & Lavt. 2.000 besøkende, det betyr 40 prosent økning sammenlignet med fjoråret. Målsettingen er 10.000 besøkende denne sommersesongen.

De neste fire ukene blir svært avgjørende for hvordan årets sesong blir. Tjørhom håper også de kommer godt i gang med innsalget av grupper til skoler og bedrifter. Det gjelder pakker som inneholder besøk i Klatreparken, overnattinger og restaurantbesøk.

Annonse

Vi er takknemlige for de 730.000 kroner i koronastøtte fra statlige midler (via kommunen). Men Tjørhom & co sliter med en achilles, et steintøft «nødlån» som skal tilbakebetales før det er normal drift igjen.