Home>Nyhet>Sykkelritt i Sirdal 20. august
Et bilde som inneholder person, sport, racing-løp Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Sport

Sykkelritt i Sirdal 20. august

Fredag 20. august blir det stort internasjonalt sykkelritt i Sirdal. Det blir andre dag av et firedagers ritt i Tour of Norway. Start er i Tjørhomfjellet på formiddagen og så kommer de i mål ved 18-tiden ved Sirdal Høyfjellshotell.

Hele 19 lag a 6 sykkelryttere er påmeldt. Det betyr 114 ryttere som deltar. Sju av lagene var med i årets Tour de France.

Rittet starter torsdag med start i Egersund og mål i Sokndal. Da skal de kjøre i Dalane-regionen og blant annet innom Flekkefjord. Fredag er det Sirdal, mens Ryfylke får besøk lørdag med start og mål på Jørpeland. Så avsluttes det i Stavanger-regionen på søndag.

Start i Sirdal er fra Tjørhomfjellet. Så sykler de fylkesvei 468 til Tonstad, videre fylkesvei 42 til Helleland og ned til Egersund. Derfra kjører de til Tengs og følger Tengselva oppover til Bjerkreim. Fra Vikeså starter turen oppover i fjellheimen med å kjøre gjennom Gloppedalsura, Byrkjedalstunet og videre Hunnedalsveien med målgang ved Sirdal Høyfjellshotell.

Sykkelrittet blir overført direkte på TV 2.

Foto: Fredag 20. august blir det stort internasjonalt sykkelritt i Sirdal.

Annonse

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Dette kartet viser løypa for sykkelrytterne.