Home>Front>Velkomne til Lysebotn Opp
Et bilde som inneholder tekst, person, utendørs, skilt Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Sport

Velkomne til Lysebotn Opp

Publikum er velkomne til å overvære Blinkfestivalens åpningsrenn med Lysebotn opp torsdag 5. august, forteller Arne Idland, sportssjef og ansvarlig for kommunikasjon i rulleskifestivalen, til Sirdalmedia.

Idland sier at de eneste restriksjoner er å holde meteren fra hverandre og ikke komme for tett på deltakerne.

Da blir det et vanlig arrangement som sist i 2019. Parkering blir oppe langs veien inn til Langevatnet med shuttlebusser ned til Øygardstøl.

Foto: Therese Johaug stiller til start i Lysebotn Opp.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, bilvei, gress

Automatisk generert beskrivelse

Bilene parkeres ved Langevatnet.

Arrangementet starter klokka 1145 med staking, hovedsakelig for langløpere. Så er det kvinneklassen klokka 1235 hvor eliteløperne deltar, sammen med juniorer fra 18 år og oppover. Det norske damelandslaget i skiskyting deltar også. Herrenes eliteløpere kommer til slutt med start klokka 1415. Her deltar Martin Nevland fra Gjesdal, men ikke skiskytterlandslaget for herrer.

Annonse

  • Blinkfestivalen har dette året fått unntak for innreisereglene for de utenlandske deltakerne. Det samme som Bislett Games fikk, sier Idland, som er godt fornøyd med internasjonal deltakelse i år.

Det franske laget (30 dame- og herreløpere), for både langrenn og skiskyting, kommer til Tonstad i morgen. De skal bo på Øygardhedler elevheim og trene daglig på Feed skiarena. De kommer med egne minibusser og har med seg egen kokk til denne samlingen, for å unngå å blande seg med publikum.

Lysebotn opp er det råeste bakkeløpet, enten det skjer i staking eller i skøyting. Bakkeløpet er brutalt og går fra kaien i Lysebotn og opp til Øygardstølen. 27 hårnålsvinger skal deltakerne passere mens de stiger opp 640 høydemeter. 7,5 kilometer langt med en gjennomsnittlig stigningsprosent på 8,5.

Et bilde som inneholder tekst, utendørs, person, banner

Automatisk generert beskrivelse

I år er det muligheter for folkefest i løypa Lysebotn Opp.

  • Vi ønsker å skape folkefest. Vi ønsker å lage Blinkfestival for verdens beste skiløpere. Foreløpig har vi klart det siden starten i 2006, forteller Odd Langhelle som er daglig leder for arrangementet.

I 2019 var det omkring 5.000 – 6.000 besøkende og 1.200 – 1.500 biler kom Lyseveien (fylkesvei 500) fra Sirdal til parkering ved Langevatnet.

NRKs sommerbåt, Statsraad Lehmkuhl, vil også være i Lysefjorden denne dagen og ankre opp utenfor kaien i Lysebotn, hvor de vil ha direkte sending.

Et bilde som inneholder bil, gress, utendørs, bilvei

Automatisk generert beskrivelse

Folkefest er ventet ved målområdet ved Øygardstøl.