Home>Front>Vil ha flere faste elektrikere
Et bilde som inneholder bakke, rød, utendørs, person Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Vil ha flere faste elektrikere

Jeg trives med å kjøre servicebil og ta massevis av forskjellige «småjobber». Det gir meg erfaring og kompetanse, pluss det er veldig lærerikt med nye utfordringer, sier Trine Tronvik Tjørhom, elektriker i Øvre Sirdal for firmaet Active. Hun er bosatt på Sinnes og dermed eneste faste elektriker i øvre dalen.

Trine har signalisert til ledelsen i firmaet at hun gjerne ønsker seg en lærling fra høsten 2022. Hennes mål er å bygge opp arbeidsplassen med flere elektrikere i Øvre Sirdal. Hun tror det er behov for det på sikt, for både fastboende og hyttefolket.

Trine startet sin karriere i begynnelsen av 2017. Hun hadde da vært i kontakt med flere firmaer om jobbmuligheter, men falt til slutt ned på Active som ville satse på henne fast stasjonert i Sirdal.

Active leier nå kontor og lagerlokaler i tømmermester Roy Hegres nybygg ved Svartevatnet. Trine har god kontakt med hovedkontoret på Sandnes.

  • Jeg har på sikt lyst til å ta videreutdanning som installatør. Det er en krevende oppgave og utdannelse, men da kan jeg være ansvarlig for det arbeidet som utføres her i Sirdal, sier Trine som håper den utfordringen kan gjennomføres. Da blir vi mer en selvstendig avdeling.

Trine og mannen Ørjan Tjørhom har bygget seg hus på toppen av Myraleidet. Etter ni måneders permisjon, begynte hun på jobb igjen denne uken. Hun kommer opprinnelig fra Moi.

Ørjan skal nå være hjemme i farspermisjon til 1. november med minstemannen Johan, mens Marius (3) skal være i barnehagen.

Annonse

  • Jeg trives på jobb og jeg trives med å treffe nye folk hele tiden. Det er kjekt i hverdagen, sier Trine og legger til at det er nødvendig for begge å være i jobb for å få økonomien til å møtes når du bygger hus. Ellers ville det ikke vært så greit.

Foto: Trine på jobb i Soleidalen for å montere strøm til en ny byggeplass.

Et bilde som inneholder tekst, person Automatisk generert beskrivelse

Trine trives med servicebilen rundt i dalen.