Home>Friluft>Advarsel om sterke strømninger
Et bilde som inneholder utendørs, natur, fossefall, vann Automatisk generert beskrivelse
Friluft Nyhet

Advarsel om sterke strømninger

Nå advares det mot å bade i Nessetfossen, i elva Sira like nedenfor Nessetbrua på Sinnes, når det er høy vannstand. Fossen ligger mellom gårdene på Nesset og Sinneslia.
  • Kommer du innenfor fossen, kan det være sterke strømninger. Det kan være farlig, spesielt ved høy vannstand i elva, sier Torfinn Nesset, grunneier i området, til Sirdalmedia.

Onsdag var ambulansen fra Tonstad og Luftambulansen der ved 16.30-tiden. Det var meldt om en ulykke, men det er mye usikkerhet om hva som egentlig skjedde. Sør-Vest Politidistrikt fikk en melding klokka 1430 om at en gutt satt fast i en sprekk. Noen minutter senere ble det imidlertid meldt om at faren var over og gutten reddet. Den andre badeulykken to timer senere, kjenner ikke politiet til.

Det er altså skjedd noe senere og Luftambulansen tok med seg en tenåring som hadde vært under vann. Mer er ikke kjent om ulykken eller tilstanden til tenåringen på nåværende tidspunkt.

I sommer var dette en av de mest populære badestedene i Øvre Sirdal. Sirdalmedia var der 23. juli, midt i den varme perioden. Bildene er fra denne dagen. Da var det flere hundre personer daglig som besøkte Nessetfossen. Da var det ikke farlig å bade der.

Før var dette en populær badeplass for lokalbefolkningen, men etter at Sirdalmedia og Sirdalferie har omtalt denne populære plassen, har besøket økt betraktelig de siste årene.

Vi vil hermed advarer publikum å besøke plassen når det er høy vannstand. Da er det sterke strømninger som kan dra mindreårige under vann.

Annonse

Illustrasjonsfoto: Kommer du bak fossen ved høy vannstand, kan det være sterke strømninger.

Et bilde som inneholder utendørs, stein, person, natur

Automatisk generert beskrivelse

Populært å bade i Nessetfossen. Det hoppes fra flere steder i jettegryta.