Home>Front>Blinkfestivalen er i gang
Front Sport

Blinkfestivalen er i gang

Klokka 1145 var Blinkfestivalen i gang i Lysebotn. 11 kvinner og 30 menn startet med staking opp til Øygardstølen.

Lysebotn opp er det råeste bakkeløpet, enten det skjer i staking eller i skøyting. Bakkeløpet er brutalt og går fra kaien i Lysebotn og opp til Øygardstølen. 27 hårnålsvinger skal deltakerne passere mens de stiger opp 640 høydemeter. 7,5 kilometer langt med en gjennomsnittlig stigningsprosent på 8,5.

Kvinneklassen starter med skøyting klokka 1235 hvor eliteløperne deltar, sammen med juniorer fra 18 år og oppover. Det norske damelandslaget i skiskyting deltar også. Herrenes eliteløpere kommer til slutt med start klokka 1415. Her deltar Martin Nevland fra Gjesdal, men ikke skiskytterlandslaget for herrer.

Øyvind Røgenes fra Suldal er den eneste lokale som deltar i staking Lysebotn Opp.

Foto: Blinkfestivalen har startet i Lysebotn med staking opp til Øygardstølen.

Et bilde som inneholder bord

Automatisk generert beskrivelse

Et bilde som inneholder tekst, avis, kvittering

Automatisk generert beskrivelse