Home>Front>Glimrende forhold
Et bilde som inneholder utendørs, bilvei, ridning, sykkel Automatisk generert beskrivelse
Front Sport

Glimrende forhold

Presis klokka 1315 startet 114 sykkelryttere i det internasjonale proffrittet, Tour of Norway, fra Tjørhomfjellet. De skal sykle 187 kilometer før de er tilbake i Øvre Sirdal og målgang ved Sirdal Høyfjellshotell på Fidjeland, i 18-tiden. Sol og fint vær, men kald nordavind. I Hunnedalen vil de få nordavinden rett i mot.

Rytterne er forventet til følgende tider på dagens rute. Det er gjort beregninger med en gjennomsnittsfart på 55 km/t ned til 38 km/t. Med alle bakkene er det mest sannsynlig at den laveste farten er forventet. I tabellen er 55 km/t først og 38 km/t sist. Da vil rytterne passere mellom:

Tonstad klokka 1342 – 1402

Helleland klokka 1431 – 1505

Krossmoen klokka 1435 – 1511

Egersund klokka 1446 – 1527

Annonse

Vikeså klokka 1515 – 1601

Gloppedalsura klokka 1541 – 1637

Byrkjedal klokka 1544 – 1651

Mål Fidjeland klokka 1727 – 1807

Foto:Rytterne kom seg avgårde til rett tid, her i GP.krysset.

Et bilde som inneholder bilvei, utendørs, gate, vei

Automatisk generert beskrivelse

Mange motorsykler og biler følger rytterne.

I løpet av rittet vil det være en del stenginger av veiene. Mest trafikk er forventet på fylkesvei 450 for alle de som skal til hytta i Øvre Sirdal. De må forvente en del venting fra klokka 1530, til rytterne er i mål ved 18-tiden. Det avhenger alt etter hvor de skal som bestemmelsessted.

TV2 starter fredag direkte-sendingen klokka 1530. Da kommer en kort oppsummering og fra kl. 1600 er det direkte sending. Da skal løperne være omkring Gloppedalsura. Rytterne følges da til mål. Eurosport har også sending av løpet og der er det millioner av seere som følger rittet. Det sendes i en rekke land med sykkelinteresse.

Et bilde som inneholder utendørs, gress, person, tre

Automatisk generert beskrivelse

Merete Liland klargjør startområdet med norske flagg.

Et bilde som inneholder tekst, bilvei, himmel, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Rytterne ble presentert før starten gikk.