Home>Front>Hunnedalsveien stenges delvis fredag
Et bilde som inneholder person, himmel, utendørs, sport Automatisk generert beskrivelse
Front Sport

Hunnedalsveien stenges delvis fredag

Fredag kjøres 2. dag av det internasjonale sykkelrittet Tour of Norway i Sirdalstraktene. Det betyr delvis stenging av Hunnedalsveien på ettermiddagen. Fra Byrkjedal blir fylkesvei 450 stengt cirka kl. 1530 og i en times tid. Kommer du før klokka 1700, blir du bli liggende bak syklistene i mer sakte fart mot Sinnes.

  • Da er det bedre å vente til klokka 1700, slik at du kan ha mer normal fart opp til Øvre Sirdal, sier Roy Hegreberg, daglig leder for Tour of Norway, til Sirdalmedia. – Det samme gjelder for de som skal nedover fra Sinnes til Byrkjedal. Der blir det stenging fra klokka 1530-1830.

Foto: Sterk sykkeltropp, med 114 ryttere, som stiller til start i Sirdal.

Et bilde som inneholder tekst, tre, utendørs, skilt

Automatisk generert beskrivelse

De som vil kjøre Hunnedalsveien fredag ettermiddag må være oppmerksomme på stenging i noen timer.

Starten på sykkelrittet går fra Tjørhomfjellet klokka 1330 fredag og de forventes å være i målområdet ved Sirdal Høyfjellshotell på Fidjeland ved 18-tiden.

Det blir andre dag av et firedagers ritt i Tour of Norway. Fra Tjørhomfjellet sykler de fylkesvei 468 til Tonstad, videre fylkesvei 42 til Helleland og ned til Egersund. Derfra kjører de til Tengs og følger langs Tengselva oppover til Bjerkreim. Fra Vikeså starter turen oppover i fjellheimen med å kjøre gjennom Gloppedalsura, Byrkjedalstunet og videre Hunnedalsveien med målgang ved Sirdal Høyfjellshotell. Da har de tråkket 185 kilometer.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Dette kartet viser ruta syklistene skal kjøre.

Annonse

Hele 19 lag a 6 sykkelryttere er påmeldt. Det betyr 114 ryttere som deltar. Sju av lagene var med i årets Tour de France. Jonas Vinjegård fra Danmark, årets toer i Tour de France, deltar. Av norske deltakere kan vi nevne Alexander Kristoff, Sven Egil Bystrøm, Tobias Foss og Andreas Leknessund.

Et bilde som inneholder person, innendørs, poserer

Automatisk generert beskrivelse

Håvard Tjørhom kommer med sitt lag, Team Coop.

Ellers stiller det norske laget UnoX. I tillegg kommer Håvard Tjørhom med rekrutt-laget, Team Coop.

Hegreberg forteller at de har hatt det ekstremt hektisk de siste dagene. De tre hotellene Thon, Scandic Forus og Airport Sola, som var reservert for 300 sykkel-personer, meldte plutselig fra om at syklistene ikke kunne bo der. De tre hoteller skal fortsette som karantene-hoteller og kan da ikke blandes med rytterne. Rytterne lever i en «boble» og testes daglig.

Et bilde som inneholder person, mann, vegg, holder

Automatisk generert beskrivelse

Daglig leder, Roy Hegreberg.

  • Derfor måtte vi snu oss rundt og finne tre nye hoteller. En stor logistikkoperasjon på oppløpssiden, som krever parkering, «lagerplass» for sykler og utstyr og lignende, sier Hegreberg, som melder at det har ordnet seg i siste liten.
  • I tillegg blir dette et gigantisk TV-show hvor Tv2 og Eurosport, spesielt, sender til flere millioner seere, verden rundt, sier Hegreberg og legger til:
  • Tror aldri vi har fått så mye TV-tid som dette året. Det bør sirdølene utnytte med å være kreative og framme med det norske flagget og heie på deltakerne. Eventuelt finne på noe mer spenstig. Det er en meget sterk sykkeltropp som legger i vei på denne rundturen.

TV2 starter fredag live-sendingen kl. 1530. Da kommer en kort oppsummering og fra kl. 1600 er det direkte sending. Da skal løperne være omkring Gloppedalsura.