Home>Nyhet>Kongens fortjenstmedalje til Kåre
Et bilde som inneholder person, utendørs Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Kongens fortjenstmedalje til Kåre

Ordfører Jonny Liland overrakte torsdag HM Kongens fortjenstmedalje i sølv til Kåre Lindeland, Tonstad. Han fikk prisen for over 25 års lang og tro tjeneste i Sira-Kvina Kraftselskap og for sitt langvarige samfunnsengasjement. Spesielt hans innsats for å hjelpe den svakeste gruppen av mennesker.

Kåre var svært overrasket da han mottok prisen. I dag, fredag, kan han feire sin bursdag med 74 år. Han er bosatt i Stronda, naboeiendommen til Sira-Kvinas Kraftselskaps hovedkontor.

Der jobbet Kåre som maskinist, i Tonstad kraftverk, fra 1977 til 2009, da han ble pensjonist. Han gikk på skole i Steinkjer for en utdannelse til kraftverk. De første jobbene hadde han ved Maudal Kraftverk i tre år og etterpå kraftverket på Nesflaten i Suldal i tre år. Deretter tilbake til Sirdal og røttene, hvor faren vokste opp på Hompland.

Kåre har i alle år vært engasjert i Tonstad idrettslag. Han var to perioder i kommunestyret, i flere utvalg og mange år med i styret for Asvo. Da han var i Idrettsrådet fikk han medlemmene med til å igangsette en startpakke til de som ikke hadde så god råd. De pengene ble brukt til å kjøpe utstyr til barn i den idretten de likte.

Kåre er fortsatt engasjert i samfunnsnyttig arbeid. Nå er det utvalget for nedsatt funksjonsevne og utkjøring av mat for Sirdalskameratene som opptar han.

  • Jeg har mye glede av å hjelpe denne gruppen mennesker med tjenester, sier Kåre Lindeland.

Da han startet i idrettslaget var det busstransport til utekampene, men det ble for kostbart. Derfor måtte foreldrene engasjeres til kjøring med privatbiler. I dag gleder han seg over det engasjementet som foreldrene viser både på trening og til kamper. Nå ser han fram til at det kommer ny innendørs fotballhall på Tonstad.

Annonse