Home>Friluft>Koser med Polarhundene
Et bilde som inneholder person, utendørs, pattedyr, hund Automatisk generert beskrivelse
Friluft Front Nyhet

Koser med Polarhundene

Disse polarhundene er lekne, kjelne og svært snille hunder, sier Kristin Wilberg fra Sandnes som er på den siste av fire sommercamper ved Sirdal Huskyfarm denne sommeren.

Pågangen til årets sommercamper på Runtleneset har vært overveldende. Opplegget passer for barn fra 10 – 13 år (kan delta om en fyller 10 i løpet av året). Maks 30 deltakere på hver camp. Denne campen hadde 32 deltakere, gutter og jenter.

Foto: Kristin Wilberg koser seg med polarhunden.

Et bilde som inneholder hund, pattedyr

Automatisk generert beskrivelse

Anny Eikesaas trives med «Teddy».

Odd Kvinen, eier av Sirdal Huskyfarm, er imponert over den trygge og gode kontakten mellom barn og dyr som oppnås etter noen dager.

  • Her har vi det kjempekjekt med alle polarhundene (33), sauer og hester. Det er bare kjekt å være på leir og å sove i lavvo, sier Sander Edland fra Ålgård som også skryter av maten. Den er god.

Sola-jentene Ingrid Amundsen Sørensen og Emma Alice Hebnes trives når de får kjøre hundeslede. Innimellom trenges det en stopp for å la polarhundene få litt vann og en pause.

Annonse

Et bilde som inneholder bakke, utendørs, person, hund

Automatisk generert beskrivelse

Sola-jentene Ingrid Amundsen Sørensen og Emma Alice Hebnes gir vann til tørste hunder.

Florian Sandfort er ansvarlig for opplegget og gjennomføringen ved Sirdal Huskyfarm. Her tilbys spennende aktiviteter fra morgen til kveld, både til lands og til vanns. Hundekjøring, ridning, flåtebygging, pil & bue, padling, fisking, fjellturer, bading og balansering på line. Roligere fellesaktiviteter er spill, historiefortelling, badstue, bading, volleyball, bålkos og quiz.

Deltakerne samles mandag ettermiddag og reiser hjem fredag ved lunsjtider. Overnatting skjer i lavvoer (sju spredt utover området). De fordeles etter kjønn og alder. Både gutter og jenter deltar og denne uken kom deltakerne fra hele Stavanger-regionen.

Et bilde som inneholder tre, utendørs, bakke, bygning

Automatisk generert beskrivelse

Deltakerne er fordelt i sju lavvoer.

Sommercampen får ingen kommunal støtte til arrangementet, slik det gjøres mange andre steder i landet for den slags tiltak. Over 4.000 kroner koster opplegget, hvor alt er inklusive. Fire overnattinger, 4 måltider hver dag (frokost, lunsj, middag og kveldsmat) og alle aktivitetene. Transport til og fra Sirdal må foreldrene sørge for selv.

  • Mange av deltakerne har fått smaken på friluftslivet og kommer tilbake hvert år. Det er kjekt at de har fått den interessen, synes Florian.

Sommercampen startet i 2013 og interessen for dette tilbudet har bare økt de siste årene. Friluft sammen med nærheten til dyr frister for mange.

Et bilde som inneholder gress, utendørs, hund, tre

Automatisk generert beskrivelse

Kjøring med hundeslede er populært for de som er på sommercamp.

Et bilde som inneholder person, utendørs, bakke, tre

Automatisk generert beskrivelse

Pierre Werner bruker pausen til å forklare om hundenes oppførsel.