Home>Front>Lokale Blink-deltakere
Et bilde som inneholder utendørs, person, gress Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Sport

Lokale Blink-deltakere

Når Blink-rulleskifestivalen starter i slutten av uken, vil en del lokale skiskyttere fra Sirdal delta under Sandnes Sparebanks Arena i Melsheia i Sandnes. Det er de yngste som skal få konkurrere der. Rogaland sammen med Sirdal. Før var det åpent for alle, men smitterestriksjoner setter en demper på antall deltakere.

Fredag formiddag er det sprint for alle klasser, mens det lørdag er fellesstart. Sirdal Skilag stiller med Ingvild Nygård Fidjeland, Marius Nygård Fidjeland, Vetle Nilsen og Johan Tjørhom.

Tonstad idrettslag har også påmeldt fire deltakere med Andrea Egeland, Natasja Øksendal, Håvard Johannes Risnes og Sonja Alfrida Kjørmo Såkvitne.

  • De siste ukene har jeg drevet med mengdetrening, 2-3 timer daglig, sier Marius Nygård Fidjeland fra Sirdal, før fredagens konkurranse. I forrige uke hadde han og en kamerat sykkeltur til Valle, 15 mil tur/retur.

Ellers er det trening på rulleski langs fylkesveien eller gjerne inn Flatstøldalen i Ådneram. Marius har deltatt to år tidligere og ble da vinner av langrenn i sin klasse.

Marius håper det kan bli et mer normalt konkurranseår kommende vintersesong. Det siste året har vært dårlig og lite med renn.

Både Sonja og Marius starter til høsten som elever ved Sirdal Videregående skole, «Skigymnaset», på Tonstad. Der bor de på internat sammen med de andre elevene. Rundt 25 elever starter nå i august på skolen.

Annonse

Foto: Marius Nygård Fidjeland er klar for Blink-festivalen.

Et bilde som inneholder person, himmel, utendørs, jente

Automatisk generert beskrivelse

Sonja Kjørmo Såkvitne håper på gode resultater i helgens renn.

Begge Sirdølene satser 100 prosent på å utvikle seg som skiskyttere. Da vil det på skolen være to treningsøkter, hver morgen og ettermiddag. Så blir det konkurranser i helgene.

Roger Grubben er sportssjef og ansvarlig for det sportslige opplegget. Med seg som trenere har han Linda Grubben og svenske Anna Wikstrøm, som er ny av året.

Marius gikk det siste året på ungdomsskolen ved Wang Idrett i Sandnes. Der fikk han trene en dag spesifikk med sin hovedidrett, skiskyting. Ellers var det styrke, spenst og hurtighet på programmet.

Sonja har de siste dager vært på treningssamling i Oslo med venner. Hun har holdt formen ved like i sommer, testene har vist bra resultater.

Treningsøktene er som regel tre timer på rulleski. Mandag gjennomførte de 3 mil i klassisk stil på 2,5 time.

Sonja skal delta for første gang i skiskyting under Blinken. Det gleder hun seg til. Hun har også gått Lysebotn Opp. En tøff og krevende oppgave. Svingene ga litt variasjon, ellers hadde det vært tøft.

Nå gleder alle lokale deltakerne seg til to dagers konkurranse i den flotte løypa i Melsheia.