Home>Friluft>Mager sesong – færre gjester
Et bilde som inneholder tekst, utendørs, gress, tre Automatisk generert beskrivelse
Friluft

Mager sesong – færre gjester

Dette har vært det svakeste besøkstallet i juli på flere år. Vi har notert 1.000 overnattinger, i fjor var det 1.300 overnattinger, mens det i 2019 var over 2.000 overnattinger i juli, sier Hilde Trøen, daglig leder ved Turistforeningens hytte i Lysebotn.

Korona-pandemien har slått til for fullt og utlendingene har uteblitt de to siste sommerne.

  • Nå håper vi bare neste år kan bli et normalt turistår, sier Trøen, som tror mange utlendinger bor i bobiler og telt for å unngå koronasmitte.

I sommer var det god aktivitet med turboklubben for familier. Da ble det lagt opp aktiviteter med poster rundt omkring i nærområdet. Et populært innslag.

Foto: De fargerike bygningene viser godt igjen.

Et bilde som inneholder gress, utendørs, rød, luftfartøy

Automatisk generert beskrivelse

Herlige motiver som passer godt i Lysebotn.

Turistforeningen har 20 doble rom til utleie. I tillegg er det mulighet for flere senger på rommene. Maksimalt kan en huse 65 gjester. Det har vært godt besøk med dagsturister som har vært innom for å kjøpe mat.

Annonse

Første sommer Turistforeningen begynte med tilbud om overnatting og servering var i leide lokaler i 2008. Så ble bygningene overtatt fra Lyse i 2013. De brukte brakkebyen til kraftutbyggingen av Tjodananlegget på 1980-tallet.

I 2020 ble det tatt et skikkelig klimaløft. Da ble vinduer, dører og kledning skiftet. Nå fremstår lokalene som mer oppdaterte og innbydende for gjestene.

Lokalene er i år blitt fargerike og minner om gatekunst. Det var to ansatte som mente bygningene i Lysebotn var grå og kjedelige, inklusive Turistforeningens bygg. Turistene som har besøkt Lysebotn i sommer har satt pris på det arbeidet Renate Hermansen har gjort. Det lyser godt opp med alle fargene. Fra grå bygningskropper til regnbuens farger. Hilde Trøen er fornøyd med fargeløftet og turister og gjester kommer hovedsakelig med positive tilbakemeldinger.

Et bilde som inneholder utendørs, tre, himmel, person

Automatisk generert beskrivelse

Arkivfoto av Hilde Trøen.