Home>Front>Nye butikker i «Handleriet»
Et bilde som inneholder himmel, utendørs, person, poserer Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Nye butikker i «Handleriet»

Sinneshyttå satser nå på å bygge på garasjeanlegget på Sinnes med halvannen etasje. Det betyr 1.000 (600 + 400 kvm) kvadratmeter med nye lokaler. Næringsbygget skal hete «Handleriet» og inneholde butikker og kontorlokaler.
  • Bygget som skal reises vil være i landbruksstil og vil ligne en løe, vil koste 16-17 millioner kroner. Vi håper på lån og støtte fra Sirdal kommunes Sirdalsvekst, sier Tor Sigve Vik og legger til at det er samboer, Edel Byberg, som skal være leder for senteret, sammen med andre gjøremål for firmaet.

Foto: Tor Sigve Vik og Edel Byberg er klar til å starte byggingen av «Handleriet».

Et bilde som inneholder bygning

Automatisk generert beskrivelse

Dette blir fasaden ut mot fylkesvei 450 og Sirdalsveien.

«Handleriet» skal inneholde butikker og kontorer. Foreløpig er det klart at Sirdal Sport & Friluft, Hytteinteriør, lokaler for kiropraktor, muligens frisørsalong, landhandel/gårdsutsalg vil ha tilhold i «Handleriet». I tillegg flytter Sinneshyttå over i de nye kontorlokalene. «Handleriet» er også med å konkurrere om lokaler til Vinmonopolets etablering i kommunen.

  • Når vi frigjør de gamle lokalene, blir det mye ledige lokaler for utleie. Flere vil leie kontorlokaler spesielt, så på sikt vil det bli fullt opp i lokalene, sier Vik.

Både Tor Sigve og Edel mener det er behov for flere tjenestetilbud i Øvre Sirdal. Nå er det 4.500 fritidsboligenheter og 800 campingvogner. I tillegg er det planer om ytterligere 1.500 fritidsboligenheter som skal bygges.

Arkitektfirmaet Sjo Fasting i Sandnes har tegnet bygget. Det legges opp til synlige konstruksjoner for å bære takkonstruksjonen. Nå ventes det bare på godkjennelse fra kommunen. De håper at bygget skal være reist og tett til jul. Så kommer innredningen fortløpende etterpå.

Annonse

Et bilde som inneholder innendørs, gulv, tak, rom

Automatisk generert beskrivelse

Det legges opp til synlige takkonstruksjoner.