Home>Friluft>Reddet ved Sandvasslegå
Friluft Nyhet

Reddet ved Sandvasslegå

Onsdag morgen ved 0730-tiden, fikk turistvert Henrik Lilleheim ved Øygardstøl, melding om nødhjelp og vedlagte kart til sin e-postside; Kjerag Tourist Information, fra to danske damer.

Henrik kontaktet Arne Alsvik i Norsk Folkehjelp, Strand, som igjen kontaktet AMK-sentralen og Hovedredningssentralen på Sola. Ingen var meldt savnet. Men de begynte å sjekke saken. Da ble Henrik oppringt av både AMK og Hovedredningssentralen.

Etter noen timer var redningshelikopteret Queen SAR i lufta og dro av gårde etter kartet som Henrik hadde mottatt. Damene hadde slått leir ved Sandvasslegå, i krysset hvor en kommer fra Langevatn og skal videre til Sandvatn-hytta.

Den ene damen hadde fått ødelagt sin fot, og derfor kom de seg ikke videre. Helikopteret landet og tok med begge turistene, hvorav den ene ble satt av ved Langevatn for å kjøre bilen hjem, mens den andre ble med til Stavanger Universitetssykehus for undersøkelser.

Turistene hadde forsøkt å ringe alarmtelefonen 113, men det nyttet ikke med dansk telefonabonnement. De forsøkte også å ringe familien, men heller ikke der kom de fram. Det var først da de sendte mail til Kjerag Tourist Information og til et familiemedlem at de fikk kontakt.

Henrik fikk senere på dagen en takkemelding fra familien for at de var reddet. Heldigvis gikk det bra denne gangen

Annonse

Foto: I krysset der fingeren viser turistløypene, hadde turistene slått leir.

Et bilde som inneholder utendørs, gress, person, mann

Automatisk generert beskrivelse

Turistvert Henrik Lilleheim hadde en travel dag med å svare på alle henvendelser om de danske turister.