Home>Arkiv>Brudd i kafedriften på Kvæven ?
Et bilde som inneholder person, bord, innendørs, sitter Automatisk generert beskrivelse
Arkiv Kvæven

Brudd i kafedriften på Kvæven ?

De fire medarbeiderne i kafeselskapet Mynkya AS som driver Kvæven kafe i samarbeid med Sirdal Safari and Adventures AS, skal ha fått tilbud om jobb i et annet selskap i Øvre Sirdal.

  • Jeg kan bekrefte at det er noen som har forsøkt å rekruttere denne ambisiøse gjengen til et annet selskap. Konkurranse om arbeidskraft og fagfolk, vil vi alltid oppleve, sier Per Øyvind Grimsby til Sirdalmedia.
  • Det er ikke noe vondt blod mellom oss. Jeg respekterer deres avgjørelser. Men jeg er forbanna på denne fremgangsmåten, sier Grimsby.

SSA har kontrakten med Sirdal kommune og har gjort alle investeringer på Kvæven. Vi har kontrakt med selskapet Mynkya, men det er SSA som bestemmer alle menyer.

Mynkya skulle etter planen ha begynt med pizza-restaurant i Brekkebua, men siden det lokalet brant ned ble de ledige på markedet. SSA inngikk da avtale med selskapet.

Foto: Per Øyvind Grimsby og Roald Klungland er eier av SSA.

Et bilde som inneholder person, vegg, innendørs, stående

Automatisk generert beskrivelse

De ansatte ved Kvæven kafé er fra venstre Guglielmo Tarantino, Iva Brkovic, Valeria My og Francesco Giampino.

Valeria My i Mynkya vil ikke kommentere saken søndag kveld.

Annonse

  • Denne gjengen har gjort en kjempejobb. Det blir synd for Kvæven og synd for SSA hvis de forlater samarbeidet som vi har innledet, fortsetter Grimsby.

Kvæven kafe har startet med kortreist mat, og det ser det ut for at andre også vil gjøre. Ørret fra Svartevassmagasinet har vært en stor suksess. Det kan selges mer ørret enn SSA klarer å fiske.

Dersom det blir brudd mellom selskapene, er det seks måneders gjensidig oppsigelse. Ender det slik, vil det gi ekstra utfordringer for Grimsby og hans mannskap. Han tilføyer at det ikke er noen dramatikk. På sikt vil SSA ha egne ansatte.