Home>Front>Fra hav til hei
Et bilde som inneholder person, hårpynt, hatt Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Fra hav til hei

Nå går jeg fra å være havhest til å bli fjellgeit. En utfordrende og spennende overgang jobbmessig, sier June Hansen (31), nytilsatt restaurantsjef ved restauranten Slottet på Hoppmansknuten på Sinnes.

Hun kommer fra ti års jobbing hos Hurtigruten, både med servering, som restaurantsjef og med ansvar for hotellbesetningen. Så kysten og farvannet for ruten Bergen – Kirkenes kjenner June godt.

June kommer fra Inndyr som ligger i kommunen Gildeskål. Denne kommunen grenser til Bodø. Inndyr er et lite sted med omkring halvparten av Sirdals innbyggertall. Små lokalsamfunn kjenner derfor June godt. Stavanger kjenner hun fra sin tid som student ved hotellhøgskolen i restaurantledelse ved Universitetet i Stavanger.

Familien er vant til sjømannslivet, siden mamma er kaptein på en hurtigbåt langs Helgelandskysten, med blant annet anløp til Lurøy. Pappa er maskinist på hurtigruten «Nordlys», og June jobbet åtte år på samme båt som faren.

  • Jeg gleder meg til å arbeide i innlandet med naturen og fjellene som nærmeste naboer. Og snø og skisport på vinteren. En flott utfordring med en fantastisk utsikt, sier June.

Foto: June Hansen gleder seg til åpningen av restauranten.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, åsside

Automatisk generert beskrivelse

Spektakulært bygg med en utsøkt utsikt.

Annonse

Foreløpig har hun ikke fått tid til å besøke kjente turmål som Kjerag eller andre kjente steder. Nå er det hektiske dager med å få alt på plass til åpningsdagen 9. oktober. Hun har lokket med seg Hakim (svensk) og Simon (norsk) som servitører fra hurtigruten.

  • Selv om det ikke er sjø og bølger som underlag her, er det nok av spennende utfordringer i dette fantastiske og spektakulære restaurantbygget. Her er det ikke spart på kvalitet, sier June. Nå gjelder det bare at den hvite og sorte garde innfrir forventningene til sirdølene, hyttefolket og turistene.

De tre kokkene fra Estland er under grundig opplæring av gode fagfolk i Stavanger-regionen med å sette sammen en spennende meny. Byggherren Torfinn Nesset har lovet lokal og bærekraftig mat.

Et bilde som inneholder person

Automatisk generert beskrivelse

June Hansen har lunsj med lokal lapp eller svele som det kalles andre plasser.

Åpningstidene vil bli sesongbasert. Alle ferier vil det være åpent hver dag, men andre uker blir det åpningstider fra torsdag til og med søndag.

Torfinns brennende engasjement og entusiasme, smitter over på oss som er nytilsatte og nye innbyggere i Sirdal. June trives blant folk og spesielt ute på fjellet. Turløyper og fiskevann frister nordlendingen. Og en natt alene ute i hengekøya.

Torfinns filosofi er å by gjestene på det beste en har. Det vil bidra til å skape et levende Sirdal som et livskraftig lokalsamfunn. Gjennom generasjoner har en bygget opp en lang og innholdsrik historie i Sirdal, som en vil bygge videre på.