Home>Front>Slottet åpner 9. oktober
Et bilde som inneholder vegg, person, mann, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Front Kommunen Nyhet

Slottet åpner 9. oktober

Restauranten Slottet på Hoppmannsknuten på Sinnes åpner for publikum lørdag 9. oktober, bekrefter eier og byggherre, Torfinn Nesset. Nå pågår en kontrollert sluttspurt de tre siste ukene.

Egil Ravndal, prosjektleder hos Østerhus, sier at det er lite som gjenstår. I neste uke skal det utføres sluttkontroll og testing av tekniske anlegg.

Så vil uteområder klargjøres og asfalteres. Rekkverk må monteres. Innendørs skal møbler monteres og rigges på plass, før det mot slutten av uken blir en stor utvask av hele huset.

Foto: Gøran Narten fra Østerhus monterer dør til vinlager.

Et bilde som inneholder person, tre

Automatisk generert beskrivelse

Torbjørn Moen fra Sirdal Håndlaft monterer lister.

Ferdigattest skal foreligge godkjent hos Sirdal kommune innen 30. september. Så følger den offisielle overlevering av bygget til kunde.

Annonse

  • Vi har brukt over 5.000 timer på denne jobben, det gjelder kun tømmerarbeid. Det har vært utfordrende å være med på dette prosjektet. Dimensjonene er så store og kraftige, at for oss som bygger leiligheter og rekkehus til vanlig, er dette en stor overgang, sier Ravndal.
  • Nye produkter og detaljer som vi aldri har vært borti før. Et kjekt og spennende prosjekt som vil huskes, ikke minst engasjementet til Torfinn Nesset som brenner for dette restaurantbygget. Helt enestående.
  • Nå er en bare avhengig av at sirdølene, hyttefolket og turister bruker lokalene. Det er meget spesielt og en meget høy kvalitet på materialer og bygg, forteller Ravndal.

Et bilde som inneholder innendørs, person, gulv, ung

Automatisk generert beskrivelse

Sven Andre Anda, fra Sørvest mur og flis, monterer fliser for firmaet murmester Myhre.

Byggestart var 12. august 2020. Da ble det avfyrt en kraftig salve med sprengstoff der bygget skulle reises.

«Ståvene» til Torfinn Nesset og samboeren, Bente Fidje, begynner å ta form. Den staselige restaurantbygningen «Slottet» er i innspurten.

Norske råvarer, helst lokale bærekraftige råvarer, skal serveres i «ståvene». «Eteståvå» skal ha 100 seter, hvor et stort rundt bord skal ha gassflammer i midten. I tillegg vil det også være et langbord for 16 personer. I «Skjenkeståvå» kommer bar og peis med plass til 50 gjester. Forhåpentligvis med en spennende drikkemeny.

Et bilde som inneholder gulv, bakke, bygning, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

«Skjenkeståvå» begynner å ta form.

Kjøkkenet ligger sentralt og åpent til i restauranten. Et Marone-kjøkken for de som kjenner bransjen. En flott arbeidsplass med utsikt til Hilleknuten.

June Hansen (31) er ansatt som restaurantsjef. Hun kommer fra Bodø-traktene og hennes erfaring er fra Hurtigruten, blant annet. Tre kokker, som kommer fra Estland, blir å finne på kjøkkenet sammen med lokal arbeidskraft i starten. Nå jobbes det med å finne de rette servitører til denne flotte arbeidsplassen, med det beste utstyret. Her er det ikke spart på noe.

Forventningene til en av de største private investeringene i Sirdal, er store. Til maten, til serveringen, til utsikten. Alle håper dette kan bli den nye «in»-plassen i øvre Sirdal. Hvor atmosfæren innfrir og mer til.

Et bilde som inneholder bygning, innendørs, skitten, stein

Automatisk generert beskrivelse

Travelt i gangene med sluttspurten.

Et bilde som inneholder bygning, innendørs, gulv, betong

Automatisk generert beskrivelse

Hovedrestauranten tar form med lys og vegger.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, bygning, veranda

Automatisk generert beskrivelse

Fenomenal utsikt fra uterestauranten.