Home>Hytter>Spleiselag for ladeanlegg
Et bilde som inneholder tre, utendørs, bil, bilvei Automatisk generert beskrivelse
Hytter Nyhet

Spleiselag for ladeanlegg

Velforeningen ved Solheim Fjellgrend i Øvre Sirdal har tatt initiativet til å få montert ladeanlegg for elektriske biler. Et spleiselag for hytteeiere som ønsker lading ved hytten. Arbeidet startet høsten 2020 og nå er 28 ladere montert.

  • I første omgang er dette et anlegg for 40 ladere, men anlegget er dimensjonert for 100 ladere, sier serviceleder, Carl Gunnar Borg Vatne hos Active Elektro.

Abonnementet er på 50 kilowatt og strømmen blir fordelt på de bilene som er tilkoblet. Dette er nok strøm til at alle bilene vil bli fulladet i løpet av natten. Fullt utbygget vil det gå med 120 kilowatt.

Solheim Fjellgrend har store felles parkeringsplasser. På dette anlegget er det satt opp med nummer på hytta, slik at det er fast parkeringsplass samtidig. Vatne sier anlegget tåler greit å stå ute i all slags vær, nedbør som frost.

De laderne som er valgt er Easy-ladere. Administrasjonen av anlegget er det PlugPay som tar seg av. De foretar månedlige avregninger og sender faktura til de enkelte hytteeierne. Firmaet får et påslag for å gjøre denne jobben. Ifølge Vatne fungerer dette greit.

Foto: Laderne står på rekke og rad på parkeringsplassene.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, person, poserer

Automatisk generert beskrivelse

Trine Tronvik Tjørhom og Carl Gunnar Borg Vatne hos Active Elektro har montert laderne.

Annonse