Home>Front>Dugnad for nytt golfhus
Et bilde som inneholder person, himmel, utendørs, stående Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Sport

Dugnad for nytt golfhus

Statnetts gamle garasjeanlegg på Handeland som Sirdal Fjellgolfklubb fikk i gave, betyr et kraftig løft for klubben og miljøet, sier Jan Magne Josdal, som leder «pensjonistgjengen» som utfører jobben.

Først ble bygget revet og transportert til Kvæven. Nå reises det på dugnad. Målet er å få bygget under tak og tett bygg før vinteren setter inn for fullt.

Foto: Dugnadsgjengen fra venstre Torfinn Haugen, Magnar Undheim, Bjarne Sinnes, Jan Magne Josdal, Tønnes Helle og Torhell Netland.

Et bilde som inneholder gress, himmel, utendørs, felt

Automatisk generert beskrivelse

Nybygget får en golvflate på 130 kvadratmeter.

Alt skal samles i det nye bygget, som blir på 130 kvadratmeter. 25,5 meter langt og fem meter i bredde. Teknisk utstyr (plenklippere)skal samles her, og bilparken med flere golfbiler kommer her. Greenkeeper får sitt kontor. Så blir det møterom, toaletter og dusj. I tillegg kan medlemmer leie skap for oppbevaring av golfutstyr.

  • Vi har fått god støtte av Sirdal kommune og næringslivet til dette løftet. Budsjettet er på 590.000 kroner og av dette utfører vi dugnad for 200.000 kroner, sier Josdal. 34 prosent får vi i støtte fra Sirdalsvekst eller kommunen.

Et bilde som inneholder person, motorsag, forberedelse, verktøy

Automatisk generert beskrivelse

Tønnes Helle skjærer til materialene.

Annonse

Dugnadsgjengen har som mål å få tak og tette vegger før vinteren. Strøm og vann skal kobles til anlegget.

Dugnadsmedlemmene har det moro sammen. De starter dagen med en kopp kaffe og litt drøs før de kommer i gang. Josdal fordeler oppgavene, så er den rutinerte gjengen i gang med arbeidene.

Jan Magne Josdal, bosatt i Øksendal, brenner for golfsporten. Han har vært medlem av styret og brenner for denne sporten som de andre. Sirdal Fjellgolfklubb er blitt et treffsted for alle deler av dalen. Aktiviteten har økt merkbart de to siste årene. Det har aldri tidligere vært flere spillere på ni-hulls banen.

Et bilde som inneholder person, vindu, utendørsobjekt

Automatisk generert beskrivelse

Jan Magne Josdal leder dugnaden med det nye golfbygget.

Et bilde som inneholder tre

Automatisk generert beskrivelse

Magnar Undheim på taket med å rulle ut rullen som tetter taket.

Et bilde som inneholder person, mann, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Bjarne Sinnes er klar med spikerpistolen for legging av tak.